Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με την οποία αναφέρεται στις συνέπειες που θα έχει για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία, το «πάγωμα» των έργων στα 23 περιφερειακά αεροδρόμια, κατέθεσαν ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας και ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Σερρών, κ. Καραμανλής Αχ. Κωνσταντίνος.

Η κυβέρνηση με το πρόσχημα ότι εκκρεμεί η μελέτη βιωσιμότητας για το ποια από τα 23 αεροδρόμια των νησιών θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από επενδυτές, έχει παγώσει όλα τα έργα αναβάθμισης των υποδομών και των υπηρεσιών σε αυτά αεροδρόμια, μερικά εκ των οποίων είναι σε νησιά και τουριστικές περιοχές, αλλά και σε νησιά που έχουν υποστεί τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού, όπως η Χίος και η Λέρος.

Όλα αυτά, τη στιγμή που το Δημόσιο εισπράττει έσοδα από το σπατόσημο, που θεωρητικά θα έπρεπε να διατίθενται για έργα σε αυτά τα αεροδρόμια.

Οι κκ. Κόνσολας και Καραμανλής θέτουν, επίσης, ερωτήματα:

α) για τη διάθεση των 140 εκ. ευρώ που εισπράττει η χώρα μας από το Eurocontrol, σε ετήσια βάση, και τα οποία πρέπει υποχρεωτικά να διατίθενται για τη βελτίωση των συστημάτων αεροναυτιλίας στα ελληνικά αεροδρόμια και την εκπαίδευση του προσωπικού.

β) για τη διαδικασία πιστοποίησης των ελληνικών αεροδρομίων σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας, τονίζει:

«Με το πρόσχημα της εκκρεμότητας με τη μελέτη βιωσιμότητας και αξιοποίησης κάποιων από τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια που έχουν περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ, η κυβέρνηση «παγώνει» όλα τα αναγκαία έργα σε αεροδρόμια νησιών που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, σε αεροδρόμια μικρών νησιών, αλλά και νησιών που έχουν πληγεί από το μεταναστευτικό, όπως η Χίος και η Λέρος.

Το συγκεκριμένο επιχείρημα δεν στέκει από τη στιγμή που το Δημόσιο εξακολουθεί να εισπράττει χρήματα από το σπατόσημο, τα οποία πρέπει να διατίθενται για έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υπηρεσιών των αεροδρομίων.

Η τουριστική ανάπτυξη περνάει μέσα από τη βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών των αεροδρομίων. Δεν μπορεί να περιμένει».

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης των Βουλευτών: 20.02.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΠΑΓΩΜΑ ΕΡΓΩΝ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ 23 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>