Συνεδρίασε προχθές, υπό την Προεδρία του αρμόδιου Τομεάρχη και Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, ο Τομέας Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος και αντικείμενό της ήταν η παρουσίαση των προτάσεων του Τομέα Τουρισμού Νέας Δημοκρατίας για μία Πολυκεντρική Τουριστική Ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, παρουσιάστηκαν, επίσης, τα ευρήματα της έρευνας του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) με τίτλο: «Εξελίξεις στα Βασικά Μεγέθη της Ελληνικής Ξενοδοχίας το 2018», από την Αντιπρόεδρο του ΞΕΕ και υποψήφια Βουλευτή της εκλογικής περιφέρειας Ζακύνθου, κα. Χριστίνα Τετράδη και τον Γενικό Διευθυντή του ΙΤΕΠ, κ. Γιώργο Πετράκο.

Οι προτάσεις του Τομέα Τουρισμού παραδόθηκαν, από τον Τομεάρχη, στον Γραμματέα Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, κ Στεργίου Γιώργο και στον Πρόεδρο του κόμματος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε δήλωσή του, ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Τομέα Τουρισμού, αλλά και τους φορείς του τουρισμού, για τη συμβολή τους στη διαμόρφωση των προγραμματικών μας προτάσεων.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για μια πολυκεντρική τουριστική ανάπτυξη.

Στηρίζεται στη μείωση των φόρων στο τουριστικό προϊόν, στη διαμόρφωση ενός φιλικού κλίματος για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων, στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στην ενίσχυση της κρουαζιέρας και στην αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης.

Είναι ένα πλαίσιο προγράμματος που συνδέεται με μεγάλες και τολμηρές αλλαγές και στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού με το οποίο ο τουρισμός μας συμβάλλει στη διαμόρφωση του ΑΕΠ».