Ο Υπουργός Τουρισμού, κος Χάρης Θεοχάρης, και ο Υφυπουργός Τουρισμού, κος Μάνος Κόνσολας συναντήθηκαν με τον κύριο Θανάση Παπαδημητρίου, Δνων Σύμβουλο της ΕΥ ΖΗΝ / I.Q.Sports προκειμένου να ενημερωθούν για τη διοργάνωση του IRONMAN στην Ελλάδα, του πιο διάσημου τριάθλου στον κόσμο.
Το “IRONMAN®70.3®Greece, Costa Navarino” που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2019 αποτέλεσε ορόσημο και κατέρριψε πολλά ρεκόρ όχι μόνο σαν τρίαθλο αλλά και σαν ο μεγαλύτερος κολυμβητικός και ποδηλατικός αγώνας που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας.
Η απρόσμενη συμμετοχή 1,500 ατόμων και 3.000 συνοδών τους από 62 χώρες του κόσμου, η φιλόξενη υποδοχή και αναμφισβήτητη υποστήριξη 700+ Πελοποννήσιων εθελοντών, και το τεράστιο οικονομικό και επικοινωνιακό αποτύπωμα της διοργάνωσης αποδεικνύουν τη δυναμική που έχουν τέτοια αθλητικά γεγονότα.
Η εταιρία I.Q.Sports, αποκλειστικός δικαιούχος διοργανώσεων IRONMAN στην Ελλάδα, ήδη ετοιμάζει το επόμενο που θα γίνει στην ίδια περιοχή στις 5 Απριλίου 2020.
Η διοίκηση του Υπουργείου Τουρισμού και ο κύριος Θ.Παπαδημητρίου συμφώνησαν στην κατ’αρχήν αμέριστη υποστήριξη της Πολιτείας για τη διοργάνωση του 2020 και εξέτασαν το ενδεχόμενο διοργάνωσης ενός δεύτερου IRONMAN Greece, στην Αττική, για το 2021.