Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, κ. Στέφανο Βλαστό, συναντήθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει, εδώ και καιρό, για την αξιοποίηση και παραχώρηση ακινήτων του Δημοσίου στα Δωδεκάνησα για κοινωφελείς σκοπούς.

Υπενθυμίζεται ότι για τον ίδιο λόγο, ο κ. Κόνσολας είχε συναντηθεί πριν από λίγο καιρό και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Υπερταμείου,  κ. Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη.

Στη συνάντησή του με τον κ. Βλαστό στην ΕΤΑΔ, ο Μάνος Κόνσολας έθεσε όλα τα ζητήματα που αφορούν σε δημόσια ακίνητα σε Ρόδο και Κω, για τα οποία η αυτοδιοίκηση ζητά την παραχώρησή τους προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για κοινωφελείς σκοπούς.

Για το κτίριο του πρώην στρατολογικού γραφείου Ρόδου, που έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου και παραμένει αναξιοποίητο εδώ και πολλά χρόνια, υπάρχει πρόθεση να παραχωρηθεί στην αυτοδιοίκηση με την καταβολή μισθώματος, όπως είπε ο κ. Βλαστός στο Μάνο Κόνσολα.

Θετική προδιάθεση υπάρχει και για το κτίριο του πρώην σανατορίου της Αγίας Ελεούσας στην δημοτική κοινότητα Διμυλιάς στη Ρόδο, που έχει εγκαταλειφθεί χωρίς να υπάρχει κάποιο σχέδιο για την αξιοποίησή του και για το οποίο υπάρχει ήδη η ομόφωνη απόφαση και πρόταση του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Διμυλιάς για την παραχώρηση του κτιρίου, προκειμένου να μετατραπεί σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία.

Το ζήτημα, όπως είναι γνωστό, είχε αναδείξει ο κ. Κόνσολας με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου σε δήλωσή του τονίζει:

«Δυστυχώς, η προηγούμενη κυβέρνηση με το νόμο για το Υπερταμείο δέσμευσε για 99 χρόνια όλη τη δημόσια ακίνητη περιουσία.

Το Υπερταμείο λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπως και οι θυγατρικές του. Αυτό σημαίνει ότι πολύ δύσκολα παραχωρεί χωρίς αντίτιμο ή μίσθωμα ακίνητα.

Πρέπει, όμως, να διαχωριστούν κάποιες περιπτώσεις. Από τη στιγμή που ακίνητα του δημοσίου δεν αξιοποιούνται και έχουν εγκαταλειφθεί στη φθορά και στην παρακμή, εφόσον υπάρχουν προτάσεις αλλά και δεσμεύσεις από την αυτοδιοίκηση για την αξιοποίησή τους για κοινωφελείς σκοπούς, οι προτάσεις αυτές θα πρέπει να εξετάζονται».