Ένα σημαντικό ζήτημα αναδεικνύει με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε δωρεά ύψους 320.000 ευρώ, από την πλευρά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, προκειμένου να κατασκευαστεί και να εξοπλιστεί ένα σύγχρονο περιφερειακό πολυϊατρείο στην Τήλο.

Ο φορέας της δωρεάς θέτει ως προϋπόθεση την ύπαρξη μόνιμου ειδικευμένου γιατρού και όχι αγροτικού γιατρού.

Το θέμα αναδεικνύει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να κινηθεί άμεσα προκειμένου να μη χαθεί η μεγάλη αυτή ευκαιρία για την Τήλο που μπορεί να αποκτήσει ένα νέο και σύγχρονο πολυϊατρείο, αλλά ταυτόχρονα να λύσει, με μόνιμο και βιώσιμο τρόπο, το ζήτημα της τοποθέτησης ειδικευμένου ιατρού στο νησί.

Θέτει, μάλιστα, δύο ερωτήματα στην παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας:

  1. Γνωρίζει το Υπουργείο Υγείας τη δωρεά του ιδρύματος ‘’Στ. Νιάρχος’’ για την κατασκευή και τον εξοπλισμό νέου και σύγχρονου πολυϊατρείου στην Τήλο αλλά και την προϋπόθεση που τίθεται;
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο για την τοποθέτηση μόνιμου, ειδικευμένου γιατρού στη Τήλο, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η δωρεά του ιδρύματος;

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα προς τον Υπουργό Υγείας.

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2022

Α.Π.: 1248/6.12.2022

 

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

 

ΘΕΜΑ: «Τοποθέτηση μόνιμου ειδικευμένου γιατρού στο ΠΠΙ Τήλου»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Η ακριτική Τήλος βρίσκεται ενώπιον μιας πολύ μεγάλης ευκαιρίας.

Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προχώρησε σε δωρεά ύψους 320.000 ευρώ, προκειμένου να κατασκευαστεί και να εξοπλιστεί ένα σύγχρονο περιφερειακό πολυιατρείο.

Το ίδρυμα θέτει ως προϋπόθεση για τη δωρεά, την ύπαρξη μόνιμου ειδικευμένου γιατρού και όχι αγροτικού γιατρού.

Είναι δεδομένο ότι η αξιοποίηση αυτής της δωρεάς περνάει μέσα από την εκπλήρωση της συγκεκριμένης προϋπόθεσης που θέτει ο φορέας που αποτελεί το δωρητή.

Θεωρώ αυτονόητο ότι το Υπουργείο Υγείας θα κινηθεί άμεσα προκειμένου να μη χαθεί η μεγάλη αυτή ευκαιρία για την Τήλο που μπορεί να αποκτήσει ένα νέο και σύγχρονο πολυϊατρείο, αλλά ταυτόχρονα να λύσει, με μόνιμο και βιώσιμο τρόπο, το ζήτημα της τοποθέτησης ειδικευμένου ιατρού στο νησί.

 

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

 

  1. Γνωρίζει το Υπουργείο Υγείας τη δωρεά του ιδρύματος ‘’Στ. Νιάρχος’’ για την κατασκευή και τον εξοπλισμό νέου και σύγχρονου πολυϊατρείου στη Τήλο αλλά και την προϋπόθεση που τίθεται.
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο για την τοποθέτηση μόνιμου, ειδικευμένου γιατρού στη Τήλο, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η δωρεά του ιδρύματος;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου