Συνάντηση Υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα με τη Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος

“Η ελληνική ζαχαροπλαστική αποτελεί μέρος της ελληνικής γαστρονομίας, του πολιτισμού μας και σύμμαχο στην προσπάθεια ενίσχυσης του γαστρονομικού τουρισμού”, τόνισε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας στην συνάντηση που είχε με τη Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, τον Πρόεδρο κ.Αγγελο Υποκαμίσα, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα κ. Μιχάλη Πάνο και τον τομεάρχη Νήσων κ. Δημήτρη Ζούμη.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι θεσμικής συνεργασίας για την προβολή της παραδοσιακής ελληνικής ζαχαροπλαστικής και την ανάδειξη της στο εξωτερικό με προωθητικές δράσεις, εκδηλώσεις και συμμετοχή σε εκθέσεις. 

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η κοινή στόχευση για αναβάθμιση της ποιότητας και συστηματοποίησης της εκπαίδευσης, μέσα από παροχή τεχνογνωσίας στις τουριστικές σχολές, στοχεύοντας στην πολιτιστική εξέλιξη της ζαχαροπλαστικής τέχνης και την ανάπτυξη του επαγγελματικού επιπέδου των νέων στελεχών.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού τόνισε πως “η παράδοση, τα τοπικά υλικά και τα ελληνικά ήθη και έθιμα αποτελούν τις βασικές πρώτες ύλες για την δημιουργία μιας ενιαίας και δυναμικής ταυτότητας της ελληνικής ζαχαροπλαστικής. Αυτήν την ταυτότητα πρέπει να αναδείξουμε μέσα από στοχευμένες και αποτελεσματικές δράσεις, ώστε να βάλουμε την ζαχαροπλαστική στο επίκεντρο της ελληνικής γαστρονομίας.“