και δημοσιεύθηκε στις 8.11.2016 o στιχουργός, δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. ʼρης Δαβαράκης, με τίτλο «Ο “Πρωθυπουργός” του ʼρη Δαβαράκη, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς και το τέλος μιας σχέσης”, ισχυρίζεται ότι η χρηματοδότηση της ιστοσελίδας toportal.gr γίνονταν από το γραφείο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκου Παππά, παρουσία του υπουργού Επικρατείας κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη.
 
Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας στην ερώτηση της δημοσιογράφου Κατερίνας Ανέστη, «Βάζοντας σε κίνδυνο και την επαγγελματική σχέση που είχατε. Αναφέρομαι στο portal.gr. Αλήθεια, ποια ήταν η πηγή χρηματοδότησής του;» ο κ. Δαβαράκης, απαντά επί λέξη, 
«Ήταν το γραφείο του Νίκου Παππά. Αλλά πολύ συγκεκριμένα θα σας πω ότι εγώ έπαιρνα 1.000 ευρώ και ο συνεργάτης μου 500 ευρώ. Όλοι έγραφαν αμισθί. Δούλευα δέκα ώρες την ημέρα. Το έκανα γιατί ήταν κάτι που μου ανέθεσαν με πίστη και το έκανα με ευθύνη και χαρά. Το έκανα γιατί ήθελα να ξεμπερδέψουμε με το παλιό πολιτικό σκηνικό. ʼργησα, αλλά κατάλαβα καλά ότι και ο Αλέξης είναι ακριβώς αυτό το παλιό πολιτικό σκηνικό. Το ίδιο και όλοι οι συνεργάτες του. Ταυτίστηκαν με ό,τι είχαμε πριν, υπουργοποίησε και το μισό ΠΑΣΟΚ, και όλο αυτό ήταν μια μεγάλη απογοήτευση».
 
Ο κ. Δαβαράκης, αναφερόμενος μάλιστα στην άποψη του για την σχέση του με κ. Παππά, απαντά, «Τον έχω δει σε δυο-τρεις συσκέψεις που κάναμε για το Portal. Το site το σκέφτηκε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης και πήγαμε στο γραφείο του Τσίπρα να δούμε πώς θα γίνει. Ήταν εκεί και ο Νίκος Παππάς. Στα γραφειάκια της Μητροπόλεως βρεθήκαμε. Εκεί κάναμε κάποιες συναντήσεις, μου έδωσε τα μίνιμουμ που είπα προηγουμένως και έτσι προχωρήσαμε».
 
Επίσης, σε άλλο σημείο της συνέντευξης ερωτάται από τη δημοσιογράφο «Όταν γράψατε για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα τι ακολούθησε;» και απαντά, «Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από μέρους τους … Δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο, δεν υπήρξε καμία επαφή. Απλώς σταμάτησαν να μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς. Προσπαθούσα να επικοινωνήσω, αλλά δεν απαντούσαν. Ο μόνος, ο οποίος, αν του έστελνα μήνυμα για καλά Χριστούγεννα μου απαντούσε αμέσως, ήταν ο Αλέξης Τσίπρας».
 
Από τις ανωτέρω απαντήσεις του κ. Δαβαράκη, δημιουργούνται πολύ σοβαρά ερωτήματα στα οποία ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς, οφείλει να δώσει άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις και να προσκομίσει τα σχετικά παραστατικά της πληρωμής, καθώς και τα σχετικά καταθετήρια. 
 
Κατόπιν των ανωτέρω, 
Ερωτώνται,
 
οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και Επικρατείας. κ. κ. Νικόλαος Παππάς και Χριστόφορος Βερναρδάκης και καλούνται να καταθέσουν όλα τα παραστατικά των σχετικών πληρωμών:  
 
1.Αληθεύει ότι ο κ. Δαβαράκης και ο συνεργάτης του λάμβαναν συνολικά μηνιαίως 1.500 από τον κ. Παππά;
 
2.Αληθεύει ότι στις συναντήσεις που περιγράφει ο κ. Δαβαράκης συμμετείχε ο σημερινός υπουργός Επικρατείας κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος σκέφτηκε τη δημιουργία της ιστοσελίδας στα «γραφειάκια της Μητροπόλεως»; 
 
3.Στο πλαίσιο ποιου έργου δημιουργήθηκε και αμειβόταν η συγκεκριμένη ιστοσελίδα και οι ανωτέρω δημοσιογράφοι; 
 
4.Υπάρχουν παραστατικά για τις συγκεκριμένες οικονομικές συναλλαγές;
 
5.Έχουν γίνει και άλλες ανάλογες συναντήσεις και συζητήσεις με δημοσιογράφους ή ιδιοκτήτες ιστοσελίδων;