Στην παρέμβασή του ο Βουλευτής αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης και ζητά τη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου προκειμένου να αρθούν όλα τα εμπόδια.
 
Παράλληλα, επισημαίνει ότι δεν θα προκληθεί καμία δαπάνη στον κρατικό προϋπολογισμό.
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του Βουλευτή Δωδεκανήσου.
 
                                                                       
Ρόδος, 7 Νοεμβρίου 2016
                                                                       
ΠΡΟΣ:            
                                                                              
Αξιότιμη κυρία Θεανώ Φωτίου,
Αν. Υπουργό αρμόδια για την 
Κοινωνική Αλληλεγγύη
 
 Κυρία Υπουργέ,
 
Απευθύνομαι σε εσάς, με αυτή την επιστολή, πριν υποχρεωθώ να αναδείξω το ζήτημα αυτό σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου.
 
Αναφέρομαι στην ανέγερση πτέρυγας γηροκομείου στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Δωδεκανήσου, με δαπάνες από την εκκαθάριση της κληρονομιάς της διαθέτοντος και αείμνηστης Πάολας Νεστορίδου.
 
Οι εκτελεστές της διαθήκης της εκλιπούσης έχουν εμπλακεί σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ξεπεράσουν όλους τους σκοπέλους της γραφειοκρατία. Υπάρχει η συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου αλλά και η συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την υλοποίηση ενός κοινωφελούς έργου, το οποίο δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.
 
Απομένει μόνο η έγκριση του Οργανισμού του Ιδρύματος, για την οποία απαιτείται υποβολή αίτησης προς το Εφετείο για την τροποποίηση της διαθήκης από κοινού με το φορέα λειτουργίας του γηροκομείου, του οποίου είστε πολιτική προϊσταμένη.
 
Ευελπιστώ ότι θα αναλάβετε πρωτοβουλία για την απεμπλοκή της υπόθεσης και για την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού κοινωφελούς έργου για την τοπική κοινωνία, οι δαπάνες του οποίου θα καλυφθούν από την κληρονομιά της Πάολας Νεστορίδου.
 
Αναμένω, άμεσα, την απάντησή σας.
 
Παράλληλα σας κοινοποιώ εκ νέου την επιστολή των εκτελεστών της διαθήκης και όλων των σχετικών εγγράφων.