Την προοπτική ίδρυσης και λειτουργίας αστυνομικού τμήματος στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που θεωρεί ότι επιβάλλεται από την ίδια την πραγματικότητα.

Στην Ερώτησή του επισημαίνει ότι η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, πέραν του γεγονότος ότι αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, είναι και ένα ζωντανό μνημείο, αφού, εντός των ορίων της, κατοικούν πέντε χιλιάδες πολίτες.

Είναι δεδομένο ότι τα εκατοντάδες καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, η ανάγκη καταπολέμησης του παραεμπορίου, οι χιλιάδες τουρίστες που την επισκέπτονται καθημερινά, αλλά και οι ανάγκες προστασίας του μνημείου, επιβάλλουν αυξημένη αστυνόμευση.

Τονίζει ότι η έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης οδηγεί σε φαινόμενα έκνομης δραστηριότητας που δημιουργούν δυσμενείς εντυπώσεις για το νησί και τον τουρισμό μας, αλλά και σε ανεξέλεγκτη κυκλοφορία οχημάτων και δικύκλων, ιδιαίτερα μετά τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα, αναφέρει ότι το Α.Τ. Ρόδου, όντας υποστελεχωμένο, δεν μπορεί να διαθέσει προσωπικό για την 24ωρη κάλυψη των αναγκών ασφαλείας και αστυνόμευσης, ενώ το ίδιο ισχύει και για το τμήμα της Τουριστικής Αστυνομίας.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

3.10.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΙΔΡΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ