Ο Βουλευτής κατέθεσε πρόταση στον Υφυπουργό Παιδείας για να συμπεριληφθεί η Ρόδος στις 20 περιοχές της χώρας, στις οποίες θα λειτουργήσουν πιλοτικά τα Σχολεία Επαγγελματικής Κατάρτισης για τους αποφοίτους γυμνασίου.
 
Ο Υφυπουργός Παιδείας έκανε αποδεκτή την πρόταση του κ. Κόνσολα και πλέον στη Ρόδο θα λειτουργήσει το Σχολείο Επαγγελματικής Κατάρτισης με στόχο να αποτελέσει διέξοδο για την επαγγελματική κατάρτιση και την απόκτηση δεξιοτήτων των αποφοίτων γυμνασίου.
 
Το Σχολείο Επαγγελματικής Κατάρτισης απευθύνεται σε όσους έχουν ολοκληρώσει την 9ετή υποχρεωτική εκπαίδευση και είναι απόφοιτοι γυμνασίου.
 
 Προσφέρει δύο έτη κατάρτισης και ένα έτος μαθητείας, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.
 
Θα προσφέρει 5 ομάδες προσανατολισμού για την επαγγελματική κατάρτιση:   Γεωπονία, Τεχνολογία Τροφίμων και Διατροφής, Τεχνολογικές Εφαρμογές, Εφαρμοσμένες Τέχνες και επιμέρους επαγγέλματα.
 
Η φοίτηση θα είναι δωρεάν.
 
Η έναρξη της λειτουργίας του Σχολείου Επαγγελματικής Κατάρτισης στη Ρόδο, θα γίνει τους επόμενους μήνες. 
 
Ο κ. Κόνσολας ζήτησε από τον Υφυπουργό Παιδείας, κ. Στύλιο, να λειτουργήσουν ΙΕΚ, με ειδικότητες που αφορούν στον τομέα του τουρισμού σε Κάλυμνο και Κω. Ο κ. Στύλιος εμφανίστηκε θετικός στη συγκεκριμένη πρόταση, εφόσον εκδηλωθεί ανάλογο ενδιαφέρον και από τους τοπικούς φορείς.
 
Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας, επισημαίνει:
 
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Παιδείας που έκανε αποδεκτή την πρόταση και επέλεξε τη Ρόδο μεταξύ των 20 περιοχών της χώρας, στις οποίες θα λειτουργήσουν Σχολεία Επαγγελματικής Κατάρτισης.
 
Είναι μια νέα υποδομή στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, που απευθύνεται σε όσους έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.
 
Περιλαμβάνει νέες ειδικότητες, που δίνουν διέξοδο επαγγελματικής αποκατάστασης στους απόφοιτους γυμνασίου».