Η έλλειψη προσωπικού στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου καθιστά δυσχερή την 24ωρη λειτουργία του, η οποία είναι επιβεβλημένη λόγω του ιδιαίτερου φόρτου που δέχεται το συγκεκριμένο τμήμα.
 
Είναι ενδεικτικό ότι στατιστικά στοιχεία, για μια χρονική περίοδο 20 ημερών, (1 έως 21 Αυγούστου) αποδεικνύουν με στοιχεία ότι το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου της Κω και στις 3 βάρδιες (πρωινή-απογευματινή-βραδινή) διαχειρίστηκε περιστατικά και έφερε σε πέρας 1.721 ακτινογραφίες και 142 αξονικές τομογραφίες.
 
Αυτή τη στιγμή στο τμήμα υπηρετούν 3 χειριστές-εμφανιστές και μία επικουρική χειρίστρια-εμφανίστρια, η σύμβαση της οποίας ανανεώθηκε για 6 ακόμα μήνες αφού αν δεν είχε ανανεωθεί, το πρόβλημα θα ήταν οξύτερο.
 
Απαιτούνται, όμως, 5 ή 6 χειριστές εμφανιστές προκειμένου να διασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία του τμήματος και να μην υπάρχει πρόβλημα με τις βάρδιες.
 
Επισημαίνω ότι μέχρι πρόσφατα υπήρχε ιδιώτης χειριστής-εμφανιστής ο οποίος κάλυπτε τα κενά του νοσοκομείου και η αμοιβή του προερχόταν από επιχειρήσεις και ιδιώτες του νησιού. Αυτό, όμως, δεν μπορούσε να συνεχίζεται εσαεί, δεν αποτελούσε λύση και κυρίως δεν περιποιεί τιμή στην Πολιτεία.
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
 
1.Εάν προτίθεται άμεσα να προχωρήσει στην απόσπαση χειριστή-εμφανιστή για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και 24ωρη λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου της Κω.
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας 
Βουλευτής Δωδεκανήσου