Ενημερωτική επίσκεψη στο νοσοκομείο της Ρόδου, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Είχε διαδοχικές συναντήσεις και συζητήσεις με τη διοίκηση του νοσοκομείου, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, αλλά και τη δυνατότητα να καταγράψει ο ίδιος την πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, οι ασθενείς καθώς και οι οικογένειές τους.

Ο κ. Κόνσολας ενημερώθηκε για τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του νοσοκομείου.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού χαρακτήρισε πολύ πιο σοβαρά τα προβλήματα του νοσοκομείου της Ρόδου, σε σχέση με τη γενική εικόνα που υπάρχει.

Επισήμανε ότι: «Το νοσοκομείο της Ρόδου δεν είναι απλό νοσοκομείο, έχει υπερτοπικό χαρακτήρα, εξυπηρετεί μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή και ένα νησί που αποτελεί τουριστικό προορισμό με χιλιάδες επισκέπτες την τουριστική περίοδο» και έδωσε συγχαρητήρια σε γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις ελλείψεις.

Τόνισε ότι «για τα νησιά χρειάζεται ειδικό καθεστώς προσλήψεων στον τομέα της υγείας αφού διαφορετικά οι περισσότερες προκηρύξεις θέσεων ιατρικού προσωπικού θα αποβαίνουν άκαρπες».

Ο κ. Κόνσολας θα θέσει άμεσα τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ρόδου σε συνάντηση που θα έχει με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Χαρακτήρισε ζήτημα άμεσης προτεραιότητας την ενίσχυση με ιατρικό, φαρμακευτικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε δήλωση του ο Υφυπουργός Τουρισμού, αναφέρει:

«Δεν είμαστε εδώ για να μοιράζουμε ψεύτικες υποσχέσεις. Κατέγραψα όλα τα προβλήματα του νοσοκομείου Ρόδου, που είναι πολύ πιο σοβαρά από όσο φαίνονται.

Είναι ένα ζήτημα που αφορά όχι μόνο στην υγεία των πολιτών της Δωδεκανήσου, αλλά και στον τουρισμό μας, αφού η Ρόδος αυτή τη στιγμή έχει χιλιάδες επισκέπτες και οι ανάγκες υπηρεσιών υγείας έχουν πολλαπλασιαστεί.

Άμεσα θα συναντηθώ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να αναζητήσουμε τις εφικτές λύσεις που υπάρχουν και θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις.  Προέχει η ενίσχυση με συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών, που αποτελούν προτεραιότητα. Θα θέσω, όμως, και ζήτημα αλλαγής του συστήματος προσλήψεων για τις δομές δημόσιας υγείας στα νησιά μας.