Μετά από συντονισμένες ενέργειες, όλο αυτό τον καιρό, και διαρκείς επαφές με το Γενικό Γραμματέα Δασών, κ. Αμουργιαννιώτη, και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, συμπεριελήφθη ειδική μεταβατική διάταξη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τα δάση, στο άρθρο 52 παρ. 9, που προβλέπει ότι μπορούν να αδειοδοτηθούν σε δασικές ή αναδασωτέες περιοχές έργα και υποδομές ύδρευσης που προϋπήρχαν, αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις των δήμων.
 
Στην ίδια κατηγορία εμπίπτουν πλέον και οι αθλητικές εγκαταστάσεις στη θέση Λιβάδα Αρχαγγέλου και αίρονται τα αντίστοιχα εμπόδια που υπήρχαν και εκεί.
 
Ο κ. Κόνσολας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου, χαρακτήρισε δίκαιη τη συγκεκριμένη ρύθμιση αφού δίνει λύση σε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα.
 
Σε δήλωση του επισημαίνει:
 
«Αισθάνομαι πολύ μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός ότι ξεπεράσαμε το πιο μεγάλο εμπόδιο για την ανακατασκευή του γηπέδου στα Πηγάδια Καρπάθου.
 
Μαζί με αυτό λύνεται και το πρόβλημα που υπήρχε με τις αθλητικές εγκαταστάσεις στη θέση Λιβάδα στον Αρχάγγελο της Ρόδου.
 
Θέλω να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και τον Γενικό Γραμματέα Δασών για την άριστη και αποδοτική συνεργασία που είχαμε στο συγκεκριμένο θέμα.
 
Πιστεύω ότι άνοιξε ο δρόμος για τη δημιουργία ενός σύγχρονου γηπέδου. Για το σκοπό αυτό, έχω ήδη έρθει σε επικοινωνία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Ανδριανό, για να χρηματοδοτηθεί μέρος της ανακατασκευής του γηπέδου. Το επόμενο διάστημα  σε συνεργασία με το Δήμο Καρπάθου και τη διοίκηση του Ποσειδώνα, θα συντονίσουμε τις ενέργειές μας για να πετύχουμε και αυτό το στόχο.
 
Ανάλογη προσπάθεια θα γίνει και για τη διαμόρφωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Αρχάγγελο».