Ο Βουλευτής προτείνει:
 
– Να υπάρξει σαφής και ρητή δέσμευση ότι οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία, που προσελήφθησαν μέσα από διαδικασίες ΑΣΕΠ και υπάρχει έλεγχος όλων των προσόντων και των δικαιολογητικών τους, δεν κινδυνεύουν με απόλυση.
 
– Να υπάρξει ευελιξία στην απορρόφησή τους. Να μην περιοριστεί μόνο στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης αλλά να επεκταθεί και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Πολλοί από τους εργαζόμενους στη Δημοτική Αστυνομία είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ, διαθέτουν αξιόλογο μορφωτικό επίπεδο για να στελεχώσουν ένα νέο, σύγχρονο και αποτελεσματικό δημόσιο τομέα με αυξημένες δυνατότητες παροχής υπηρεσιών στους πολίτες.
 
– Με δεδομένο ότι για την ένταξη στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ υπάρχει το ηλικιακό όριο των 40 ετών, στο πολυνομοσχέδιο πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα αίρει αυτό το εμπόδιο καθώς πολλοί από τους εργαζόμενους στη Δημοτική Αστυνομία υπερβαίνουν αυτό το όριο.
 
Με νέα παρέμβασή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μιχελάκη, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να ληφθούν υπ’ όψιν οι ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών σε ό, τι αφορά στις υπηρεσίες που προσέφερε μέχρι σήμερα η Δημοτική Αστυνομία και να αντιμετωπιστούν αναλόγως.
 
Ο κ. Κόνσολας ζητά, επίσης, να υπάρξει αντιμετώπιση και του κανονιστικού πλαισίου των αρμοδιοτήτων της αυτοδιοίκησης, η άσκηση των οποίων εξαρτιόταν από τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας. Όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι υπόλογη και υπεύθυνη για αρμοδιότητες που δεν μπορεί πλέον να ασκήσει αφού θα στερηθεί του κατάλληλου προσωπικού.