Επισήμανε ότι το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής είναι ένα σχέδιο που διασφαλίζει τη σταθερότητα και παράλληλα δείχνει προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης.
 
Παρά την κινδυνολογία, όπως είπε, νέα φορολογικά μέτρα και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων δεν υπάρχουν στο Μεσοπρόθεσμο.
 
Αναφέρθηκε στο κλίμα εμπιστοσύνης και σταθερότητας που δημιουργούν το πρωτογενές πλεόνασμα και η έξοδος στις αγορές αλλά και στη  αίσθηση ότι επιστρέφει η ρευστότητα, αίσθηση που προέρχεται από την εμπιστοσύνη που δείχνουν επενδυτές στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
 
Ο κ. Κόνσολας προδιέγραψε, ως εξής, τους στρατηγικούς στόχους της επόμενης τετραετίας, όπως αποτυπώνονται στο Μεσοπρόθεσμο 2015-2018:
 
–  Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να μην βρεθούμε ξανά στη δεινή θέση που βρεθήκαμε. Για να μην πληρώνουν οι πολίτες το κόστος συντήρησης αλλά και την ατολμία του Κράτους.
 
– Το νέο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας που θα πρέπει να το διαμορφώσουμε όλοι μαζί, αφού αποτελεί εθνικό σχέδιο.
 
–  Η χρηματοδότηση της οικονομίας, που θα επιτευχθεί με την ενίσχυση της ρευστότητας, την αξιοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ, από τη συνέχιση της καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες.
 
–  Η μείωση, σταδιακά, των φορολογικών συντελεστών όσο διατηρείται το κλίμα σταθερότητας και επιτυγχάνουμε τους στόχους που θέτουμε.
 
– Η μείωση της ανεργίας. Το Μεσοπρόθεσμο τοποθετεί την ανεργία στο 15.6% το 2018. Εκτιμώ ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να επιτύχουμε αυτό το στόχο πριν το 2018.
 
Κάθε χρόνο, αρχής γενομένης από την επόμενη χρονιά, να μειώνεται η ανεργία, με προγράμματα και πολιτικές ενίσχυσης της απασχόλησης.
 
– Η βελτίωση της αποδοτικότητας των λειτουργιών του δημοσίου. Παραγωγικές λειτουργίες, αποτελεσματικές λειτουργίες. 
 
Αναφέρθηκε στη σημασία της ύπαρξης πρωτογενούς πλεονάσματος επισημαίνοντας ότι η χώρα μπορεί πλέον να καλύπτει τις ανάγκες της, χωρίς να χρειαστεί να δανείζεται, ενώ δίνεται η δυνατότητα στην εκάστοτε κυβέρνηση να διανέμει κοινωνικό μέρισμα, να στηρίζει τους ανέργους, τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.
 
Αυτούς που υπέστησαν άδικες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
 
Ο Μάνος Κόνσολας, έκλεισε την ομιλία του, αναφερόμενος στο Σύριζα, τονίζοντας:
 
«Μετά το διχαστικό μήνυμα ”ή εμείς ή αυτοί” ακούσαμε όμως, εν όψει των ευρωεκλογών και το δίλημμα ” Σύριζα ή Μέρκελ”.
Την Ελλάδα θα την αλλάξουμε όμως  όλοι μαζί.
 
Το ή εμείς ή αυτοί παραπέμπει σε άλλες εποχές, ανοίγει παλιές πληγές που κλείσαμε με δυσκολία.
 
Κυρίως, δεν λύνει κανένα από τα υπαρκτά προβλήματα των πολιτών.
 
Η χώρα τα τελευταία 4 χρόνια δοκιμάστηκε σκληρά.
 
Οι πρακτικές του παρελθόντος και ο λαϊκισμός δεν αποτελούν οδικό χάρτη για το μέλλον.
 
ʼκουσα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπόσχεται δωρεάν ρεύμα σε 450.000 πολίτες.
 
Αναρωτιέμαι πως μπορεί να γίνει αυτό χωρίς να υπάρχουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και να επιβαρυνθούν υπέρμετρα οι υπόλοιποι καταναλωτές, πολίτες και νοικοκυριά.
 
Ό, τι πετύχαμε δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
 
Δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο.
 
Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την επόμενη τετραετία, είναι ένα ρεαλιστικό σχέδιο.
 
Προδιαγράφει ρεαλιστικούς στόχους και κανένα εισπρακτικό μέτρο ή μέτρο μείωσης μισθών και συντάξεων.
 
Προδιαγράφει θετικές προβλέψεις.
 
Είναι στο χέρι μας, αυτές τις θετικές προβλέψεις, όχι μόνο να τις πετύχουμε αλλά και να τις αναθεωρήσουμε προς το καλύτερο».