Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Κόνσολα, έχει ως εξής :
                   
                  
Προς:
                                                                  
Αξιότιμο κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο,
Υπουργό Υγείας
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Σπανίως και μόνο όταν καθίσταται αναγκαίο, επικοινωνώ δια μέσου επιστολών με Υπουργούς της Κυβέρνησης που στηρίζω και ιδιαίτερα, με ανθρώπους τους οποίους τιμώ και σέβομαι, όπως εσείς.
 
Αντιλαμβάνεστε, συνεπώς, ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα.
 
Αναφέρομαι στο νέο οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.
 
Είναι δεδομένο ότι απαιτείται μία ορθολογική αναδιάρθρωση των δομών δημόσιας υγείας, σε ό, τι αφορά στο λειτουργικό και διοικητικό πλαίσιο.
 
Ακόμα και αν δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση, θα έπρεπε να αποτελεί δική μας πρωτοβουλία.
 
Ο νέος, όμως, οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κινείται πέρα και έξω από την έννοια της ορθολογικής αναδιάρθρωσης.
 
Αναρωτιέμαι, ειλικρινά, ποιοι ήταν οι εμπνευστές, οι διαμορφωτές και οι συντάκτες του νέου οργανισμού.
 
Οφείλω να σας επισημάνω ότι δεν υπήρξε διαβούλευση με τους φορείς της δημόσιας υγείας στα Δωδεκάνησα, με τους νοσοκομειακούς γιατρούς καθώς και με τον Ιατρικό Σύλλογο.
 
Αντιπαρέρχομαι και το γεγονός ότι οι Βουλευτές ενημερώθηκαν από τα ΜΜΕ για το περιεχόμενο του νέου οργανισμού.
 
Μελέτησα με προσοχή το νέο οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και οφείλω να σας επισημάνω ότι δεν ανταποκρίνεται σε κανένα στόχο από αυτούς που υπαγορεύουν την ορθολογική αναδιάρθρωση των δημόσιων νοσοκομείων.
 
Υποθετικά, η κίνηση αυτή υπαγορεύθηκε για να μειωθεί το λειτουργικό κόστος του νοσοκομείου.
 
Πως συμβιβάζεται όμως αυτό με τη δημιουργία πέντε νέων τμημάτων;
 
Ποια η νομιμοποιητική βάση και σε τι εξυπηρετεί η δημιουργία Ωτολογικής Κλινικής όταν, ταυτόχρονα, καταργείται η Νεφρολογική Κλινική, η μοναδική σε όλα τα Δωδεκάνησα;
 
Πως μπορεί να αιτιολογηθεί η δημιουργία και δεύτερης Ορθοπεδικής Κλινικής όταν, ταυτόχρονα, καταργείται η Ουρολογική Κλινική που υποστηρίζει και εξυπηρετεί  2.200 εισαγωγές και 700 χειρουργεία σε ετήσια βάση;
 
Ποιοι λόγοι υπαγορεύουν τη δημιουργία Δερματολογικής Κλινικής και την αντίστοιχη κατάργηση της Νευροχειρουργικής Κλινικής, της μοναδικής που υπάρχει σε όλο το Αιγαίο;
 
Θα ήθελα, επίσης, να επισημάνω ότι η δυναμικότητα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, παραμένει στις 5 κλίνες όταν οι ανάγκες είναι εμφανώς αυξημένες και επέβαλλαν μία άλλη αντιμετώπιση. 
 
Με δεδομένο το ενδιαφέρον σας για την ανάπτυξη του ιατρικού και θεραπευτικού τουρισμού, πιστεύετε ότι το νέο οργανόγραμμα του μεγαλύτερου νοσοκομείου του Αιγαίου εξυπηρετεί αυτή την προοπτική;
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Θεωρώ ότι υπάρχει το χρονικό περιθώριο για να υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις.
 
Ελπίζω να υπάρχει και η βούληση, από την πλευρά σας, να αναλάβετε τη σχετική πρωτοβουλία.
 
Τα ερωτήματα που έθεσα, εδράζονται στον ορθολογισμό και ενισχύονται από μία τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία.
 
Το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου έχει υπερτοπική διάσταση και εμβέλεια καθώς αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα της δημόσιας υγείας στο Νότιο Αιγαίο.
 
Αυτή είναι και η θεμελιώδης ιδέα στην οποία θα έπρεπε να στηριχθεί το νέο οργανόγραμμα του νοσοκομείου.
 
Ζητώ την προσωπική σας παρέμβαση, την ανάκληση του οργανογράμματος και τη διαμόρφωση νέου.
 
Ενός νέου οργανισμού που να ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες της δημόσιας υγείας στο νησιωτικό χώρο και να απαντά στην ανάγκη της οργανωτικής και ορθολογικής αναδιάρθρωσης των δημόσιων νοσοκομείων.