Οι Βουλευτές ζητούν να παραστεί στη συνεδρίαση και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Βρούτσης, προκειμένου να ενημερώσει την Επιτροπή αλλά και να συζητηθούν όλες οι εναλλακτικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί.
 
Αναφερόμενος, στη νέα αυτή πρωτοβουλία, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, δήλωσε:
 
«Όπως έχω αναφέρει, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε αυτή την υπόθεση ούτε να αρκεστούμε στην επίρριψη ευθυνών σε αυτούς που ψήφισαν τη συγκεκριμένη διάταξη χωρίς να συνυπολογίσουν τις συνέπειες από την εφαρμογή της.
 
Πρέπει να βρεθεί μία λύση και ο κ. Υπουργός πρέπει να έρθει στην Επιτροπή και για να μας ενημερώσει για το δικό του σχεδιασμό αλλά και να συζητήσουμε τις εναλλακτικές προτάσεις.
 
Μία από αυτές έχω καταθέσει, με δύο άλλους συναδέλφους, και προβλέπει εισοδηματικά κριτήρια στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας στους εποχιακά εργαζόμενους, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού. Δεν πρέπει να υπάρξει κενό στην εισοδηματική κάλυψη αυτών των ανθρώπων.
 
Η σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, αποτελεί και μία ευκαιρία να συζητήσουμε την αλλαγή του σημερινού μοντέλου.
 
Πρέπει να αναζητήσουμε βέλτιστες λύσεις για να μην υπάρχουν κενά και προβλήματα στην εισοδηματική κάλυψη των εποχιακά απασχολούμενων.
 
Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με την επιδότηση θέσεων εργασίας, στη λογική της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, είτε με προγράμματα κατάρτισης, δράσεις που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο».