Στην Κάρπαθο περιοδεύει από το πρωί ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ. Μάνος Κόνσολας μαζί με τον κ. Κώστα Κατσαφάδο, υπ. Βουλευτή Α΄ Πειραιώς και Νήσων.
 
Ο Μάνος Κόνσολας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα και στις ελλείψεις στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Δωδεκάνησα, επισημαίνοντας ότι:
«είναι η πρώτη φορά, που τα σχολεία θα ανοίξουν με τόσες πολλές ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών.
 
Με κύρια και αποκλειστική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας έχουν καθυστερήσει οι αιτήσεις πρόσληψης των αναπληρωτών και οι διορισμοί αναμένονται να γίνουν στα μέσα Οκτωβρίου.
 
Μέχρι τότε τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα νησιά του Αιγαίου θα υπολειτουργούν».
 
Ο Μάνος Κόνσολας ανέφερε ότι οι κενές θέσεις καθηγητών στη δευτεροβάθμια είναι 325 και προέρχονται όλες από Γυμνάσια και Λύκεια των μικρών νησιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Αγαθονήσι και στη Χάλκη υπάρχει μόνο διευθυντής, στην Τήλο υπάρχουν μόνο ο Διευθυντής και ο Γυμναστής και στην Κάσο μόνο 3 καθηγητές.
 
Μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στα Δωδεκάνησα, που οι κενές θέσεις υπολογίζεται ότι προσεγγίζουν τις 580.
 
Ο κ. Κόνσολας, αναφερόμενος στο πρόβλημα, τονίζει:
 
«Το αίτημα για επιστροφή στην ομαλότητα και στη σταθερότητα είναι το πιο ισχυρό μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες.
 
Αφορά και στην Παιδεία.
 
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδείχθηκαν ανέτοιμοι, με αποτέλεσμα τα σχολεία στα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα στα μικρά νησιά, να έχουν τα μεγαλύτερα κενά δασκάλων και καθηγητών».