Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για την καθυστέρηση στη λειτουργία του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο.


Ο κ. Κόνσολας υπενθυμίζει τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, αλλά και τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης της ΔΕΗ για τη λειτουργία του νέου εργοστασίου, αρχικά το 2017 και στη συνέχεια το πρώτο τρίμηνο του 2018.
Επισημαίνει ότι βρισκόμαστε στον Ιούνιο και ουδείς γνωρίζει πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία του εργοστασίου και ποια είναι τα προβλήματα που προκαλούν την καθυστέρηση.

Υπενθυμίζει την Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή για τη στελέχωση του εργοστασίου και την απάντηση της διοίκησης της ΔΕΗ, που είχε παραδεχθεί ότι:

α) Δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα από το ΑΣΕΠ η διαδικασία πρόσληψης 22 θέσεων τεχνικού τακτικού προσωπικού, σύμφωνα με την προκήρυξη 12Κ/2017.

β) Θα υπάρξει μετακίνηση προσωπικού από τον σταθμό της ΔΕΗ στη Σορωνή.

γ) Θα υπάρξει αξιοποίηση προσωπικού από άλλες μονάδες της επιχείρησης.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι, όπως όλα δείχνουν, λίγο πριν τη λειτουργία του νέου εργοστασίου, δεν είχε γίνει ο προσδιορισμός των αναγκών του σε προσωπικό, ενώ είναι άγνωστο αν υπάρχουν και άλλα προβλήματα, που συνδέονται με το έργο.

Ο Μάνος Κόνσολας απευθύνει τρία ερωτήματα προς τον Υπουργό και τη Διοίκηση της ΔΕΗ:

1. Ποιοι είναι οι λόγοι της καθυστέρησης στη λειτουργία του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο.
2. Εάν είναι σε θέση να δώσουν ακριβή ημερομηνία για τη λειτουργία του εργοστασίου.
3. Υπάρχει πρόβλεψη για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος στη Ρόδο; Θα ενισχυθούν οι υποδομές του ΑΗΣ Σορωνής με ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη;

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

8.06.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟ