Επίκαιρη Ερώτηση με την οποία αναδεικνύει την έλλειψη σχεδίου της κυβέρνησης για την ουσιαστική αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και  Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

«Η κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι δεν έχει σχέδιο στο συγκεκριμένο τομέα, εδώ και τρεισήμισι περίπου χρόνια, αφού δεν υπάρχει καμία ουσιαστική παρέμβαση στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης», αναφέρει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Επισημαίνει, παράλληλα, ότι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στις σχολές με γνωστικό αντικείμενο τις σπουδές στον τουρισμό, δεν υπάρχει καμία αλλαγή.

Η κυβέρνηση, δέσμια των ιδεοληψιών της, ματαίωσε την ίδρυση και λειτουργία τμημάτων διοίκησης τουρισμού με έδρα τη Ρόδο και τη Ρέθυμνο, αλλά και την ίδρυση και λειτουργία αγγλόφωνων τμημάτων.

Στις ΑΣΤΕ δεν έγινε καμία προσπάθεια αναβάθμισης, αλλά και επικαιροποίησης, των προγραμμάτων σπουδών, προκειμένου να προσαρμοστούν στις σύγχρονες συνθήκες και να μετεξελιχθούν σε Ακαδημίες Τουριστικών Σπουδών με τη δημιουργία και αγγλόφωνων τμημάτων, ενώ δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την αναβάθμιση της τουριστικής επαγγελματικής κατάρτισης και  την εφαρμογή προγραμμάτων δια βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

7.05.2018, ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ_ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ