Είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το Δήμαρχο, κ. Πατρό, και μέλη του δημοτικού συμβουλίου αλλά και πολίτες του νησιού.
 
Συζητήθηκαν μια σειρά ζητημάτων, όπως ο καλύτερος προγραμματισμός των ακτοπλοϊκών δρομολογίων αλλά και μια σειρά έργων και παρεμβάσεων, που έχει ανάγκη το νησί.
 
Ο Δήμαρχος, κ. Πατρός, ενημέρωσε τον Βουλευτή για το ζήτημα της αδειοδότησης της πλωτής μαρίνας από το Λιμενικό Ταμείο, που πρέπει να προωθηθεί άμεσα και ζήτησε την παρέμβαση του για μια σειρά άλλων θεμάτων.
 
Από την πλευρά του ο κ. Κόνσολας συνεχάρη το Δήμαρχο αλλά και όλο το δημοτικό συμβούλιο για την εξαιρετική και πρότυπη δουλειά που έχει κάνει ο Δήμος Χάλκης στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης, η οποία όπως είπε: «αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση».
 
Ο Βουλευτής δεσμεύθηκε να αναδείξει το θέμα της παροχής κινήτρων για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα μικρά νησιά, τόσο στο θεσμικό πεδίο όσο και στο πεδίο των οικονομικών κινήτρων, ενώ επεσήμανε ότι θα στηρίξει τις προσπάθειες του Δήμου για να δημοπρατηθεί άμεσα το έργο του βιολογικού καθαρισμού αλλά και να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του Μουσείου Λαογραφίας και Παράδοσης, για το οποίο υπάρχει ήδη μελέτη στην Περιφέρεια.
 
Συζητώντας με το Δήμαρχο, κ. Πατρό, αλλά και πολίτες, ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι μέσα από τις αναγκαίες και απαιτούμενες αλλαγές στον Καλλικράτη πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να ενισχυθούν οι μικροί νησιωτικοί δήμοι, κατ’ εξαίρεση, με το αναγκαίο προσωπικό προκειμένου να λειτουργήσουν.
 
«Το κανονιστικό και ρυθμιστικό πλαίσιο για τον περιορισμό των προσλήψεων, δεν μπορεί να έχει εφαρμογή στους μικρούς νησιωτικούς δήμους που λειτουργούν σε οριακό επίπεδο», τόνισε ο Βουλευτής.