«Υπάρχουν χιλιάδες συνταξιούχοι που περιμένουν τρία και τέσσερα χρόνια για να πάρουν τη σύνταξή τους, ενώ έχουν καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά και χιλιάδες άλλοι συνταξιούχοι παίρνουν μόνο την προσωρινή σύνταξη», επισημαίνει ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, που συνυπογράφει την Ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές της παράταξης προς την Υπουργό, κα. Αχτσιόγλου.

Στην Ερώτηση που κατατέθηκε αποκαλύπτεται ότι:

1ον: Ενώ το 2014 ο μέσος ρυθμός έκδοσης οριστικής σύνταξης για τις συντάξεις του δημοσίου, ήταν περίπου 2.500 αιτήσεις το μήνα, το 2018 είναι 868 αιτήσεις. Ανάλογη εικόνα υπάρχει και για τους συνταξιούχους άλλων ταμείων.

2ον: Η κυβέρνηση εφαρμόζει μεθόδους τεχνητής απόκρυψης του πραγματικού ύψους των εκκρεμών αιτήσεων, καθώς δεν υπολογίζει στην καταμέτρηση εκείνες τις αιτήσεις που μπαίνουν στο αρχείο λόγω μη συμπλήρωσης φακέλου, με συνέπεια οι καταγγελίες για επιβράδυνση έκδοσης των συντάξεων να πληθαίνουν, ενώ δεν υπάρχει ούτε καταγραφή του συνολικού αριθμού των εκκρεμών αιτήσεων.

3ον: Η κυβέρνηση εγκατέλειψε την εφαρμογή και λειτουργία του συστήματος ΑΤΛΑΣ για την  αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική έκδοση των συντάξεων.

Για όλα τα παραπάνω ζητήματα, αλλά και για τον ακριβή αριθμό των συντάξεων που εκκρεμεί η χορήγησή τους, οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπέβαλαν συγκεκριμένα ερωτήματα προς την Υπουργό κα. Αχτσιόγλου.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης.

6.02.2019, ΕΡΩΤΗΣΗ Κ.Ο. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ_ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ