Το εκπαιδευτικό προσωπικό, που εργάζεται στο σχολείο, κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες και εργάζεται εθελοντικά προκειμένου να καλύψει το διδακτικό κενό που υπάρχει.

Αξίζει, επίσης, να επισημανθεί ότι πριν από δύο μήνες κατατέθηκε αίτημα αναπλήρωσης μίας ακόμα εκπαιδευτικού που είναι έγκυος, κάτι που σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα δημιουργηθεί και νέο κενό αφού δεν έχει γίνει ακόμα η αναπλήρωση. Ενδεικτικό είναι ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κω και Νισύρου,  κ. Ναθαναήλ, προθυμοποιήθηκε να καλύψει το κενό του Καθηγητή Θεολογίας με Θεολόγο που θα αναλάμβανε, εθελοντικά, το συγκεκριμένο έργο αλλά η προσφορά αυτή δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή, λόγω του νομικού και θεσμικού κενού που υπάρχει.

Όπως, η ομαλή λειτουργία όλων των σχολείων και των βαθμίδων της δημόσιας εκπαίδευσης είναι επιβεβλημένη και αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας, έτσι και η ομαλή λειτουργία των Εσπερινών Σχολείων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και έχει τεράστια κοινωνική σημασία. Οι μαθητές αυτών των σχολείων, καταβάλλουν ξεχωριστή προσπάθεια και δικαιούνται τα αυτονόητα.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να καλυφθούν τα κενά καθηγητών στο συγκεκριμένο σχολείο.