για την κυοφορούμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος στο Φαληράκι, αναφέρει ότι η διαδικασία αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ στο Νότιο Αιγαίο βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού και ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία απόφαση για την κατάργηση ή τη συγχώνευση του Αστυνομικού Τμήματος στο Φαληράκι.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κόνσολας στη σχετική Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, αλλά και σε παρέμβασή του προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ είχε χαρακτηρίσει αδιανόητη την αναστολή της λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος στο Φαληράκι, επισημαίνοντας ότι καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης μιας ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένης περιοχής, κυρίως τη θερινή περίοδο.
 
Είχε τονίσει, επίσης, τα περισταστικά παραβατικής συμπεριφοράς στην περιοχή, αλλά και τις συγκρούσεις μεταξύ αλλοδαπών, που καθιστούσαν απαραίτητη, όχι μόνο τη λειτουργία, αλλά και την ενίσχυση του τοπικού αστυνομικού τμήματος.
 
Αναφερόμενος στην απάντηση του Αν. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Κόνσολας δήλωσε:
 
«Θέλω να πιστεύω ότι η απάντηση του κ. Υπουργού δεν εντάσσεται σε έναν επικοινωνιακού χαρακτήρα σχεδιασμό και ότι ο ίδιος αντιλαμβάνεται την ανάγκη διατήρησης του Αστυνομικού Τμήματος στο Φαληράκι, που επιβάλλεται από αντικειμενικούς λόγους αλλά και την ίδια την πραγματικότητα.
 
Επισημαίνω, όμως, ότι στο αρχικό σχέδιο που παρουσίασε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου στη Ρόδο, περιλαμβανόταν η κατάργηση και η συγχώνευσή του με το Αστυνομικό Τμήμα της Ρόδου.
 
Η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ δεν μπορεί να γίνει με λογιστικά κριτήρια, ούτε από αυτούς που δεν γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες μιας περιοχής.
 
Το Α.Τ. στο Φαληράκι εξυπηρετεί πραγματικές και αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης, δεν μπορεί ούτε να καταργηθεί ούτε να συγχωνευθεί».