Ενώ βρισκόμαστε στις αρχές Αυγούστου, οι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους παραλιών για εκμετάλλευση αετοσανίδας, γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Ναυτιλίας που δεν μπορούν να συμφωνήσουν για την παραχώρηση των παραλιών.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα, αναδεικνύεται με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επικαλείται το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, με ημερομηνία 21 Ιουνίου 2018 και αρ. πρωτ. ΔΔΠΒ 0010821 ΕΞ 2018, το οποίο αναφέρει ότι δεν είναι δυνατή η απευθείας παραχώρηση παραλίας για την εκμετάλλευση αετοσανίδας, αλλά θα πρέπει να γίνει δημοπρασία.

Όλα αυτά, ενώ βρισκόμαστε, ήδη, στις αρχές Αυγούστου!!!

Μάλιστα, το Υπουργείο Οικονομικών, στο ίδιο έγγραφο, απευθυνόμενο στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ζητά, σε περίπτωση που θεωρεί ότι ο δεσμευμένος κοινόχρηστος χώρος δεν είναι υποχρεωτικό να παραχωρείται, να αναθεωρήσει την με αριθ. 2127/07/2011/11-7-2011 εγκύκλιο του.

Ο κ. Κόνσολας ζητά να σταματήσει η ταλαιπωρία των επαγγελματιών και αυτή η επίδειξη γραφειοκρατικού παραλογισμού.

Καλεί τα δύο Υπουργεία να συνεννοηθούν και να δώσουν μια άμεση και ρεαλιστική λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

3.08.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΕΤΟΣΑΝΙΔΑΣ