«Η κυβέρνηση πέρα από τις ιδεοληψίες πρέπει να εγκαταλείψει και τους αυτοσχεδιασμούς για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.
Υπάρχουν 460,7 εκ. ευρώ διαθέσιμα όχι μόνο για τη δημιουργία πρώτης υποδοχής αλλά και για άλλες δράσεις, όπως:
 
 -Για τη Μετανάστευση, τις υποδομές πρώτης υποδοχής και τις διαδικασίες ασύλου υπάρχουν διαθέσιμα 259,2 εκ. ευρώ.
 
-Για το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας Συνόρων, που περιλαμβάνει και επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών, 166,8 εκ. ευρώ.
 
-Για την Εσωτερική Ασφάλεια 20,5 εκ. ευρώ.
 
-Για τον εξοπλισμό της Frontex με ένα πλοίο και μηχανήματα φωτοανίχνευσης, 14 εκ. ευρώ. 
 
Η κυβέρνηση από τις αρχές Απριλίου δεν έχει καταφέρει να ορίσει ακόμα την αρμόδια αρχή, που θα επιφορτιστεί με την απορρόφηση των παραπάνω πόρων και τη διαχείρισή τους. 
 
Την ίδια ώρα, ο τουρισμός στα νησιά του Αιγαίου πληρώνει βαρύ τίμημα από τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές και την έλλειψη σχεδίου για την ανάσχεση αλλά και τη διαχείρισή τους.
 
Η ολιγωρία που έχει επιδείξει, τη στιγμή που τα νησιά μας βρίσκονται σε αδιέξοδο και δέχονται χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες, είναι εγκληματική.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κω υπάρχουν χιλιάδες ακυρώσεις λόγω της ανεξέλεγκτης εισόδου και παραμονής παράνομων μεταναστών και προσφύγων, ενώ είναι ζήτημα χρόνου να υπάρξουν επιπτώσεις στον τουρισμό μας σε όλα τα νησιά του Αιγαίου.
 
Διαχείριση και αντιμετώπιση του μεταναστευτικού δε σημαίνει μόνο διάσωση.
 
Σημαίνει καταπολέμηση των διακινητών, επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών, ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, ηλεκτρονικές υποδομές και βέλτιστες διαδικασίες για το άσυλο και την ταυτοποίηση.
 
Με αφορμή την κωλυσιεργία της κυβέρνησης στο θέμα της απορρόφησης πόρων ύψους 460,7 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, κατέθεσα νέα Ερώτηση στη Βουλή».