Στην απάντησή του (με ημερομηνία 1 Ιουλίου ενώ η ερώτηση είχε κατατεθεί από τις 7 Μαρτίου) το Υπουργείο αναφέρει ότι «η καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων στους δικαιούχους των περιοχών του στόχου «Νήσοι Αιγαίου», δεν είναι εφικτή λόγω της εξάντλησης των ορίων του Εγκεκριμένου Χρηματοδοτικού Πίνακα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013».
 
Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου, οι δικαιούχοι θα πρέπει να περιμένουν να πληρωθούν από το νέο πρόγραμμα 2014-2020, στο οποίο, όμως, δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξασφάλισης των απαραίτητων χρηματικών ποσών για να πληρωθούν οι δικαιούχοι αγρότες και βιοκαλλιεργητές των νησιών του Αιγαίου.
 
Παράλληλα, υπάρχει σαφέστατο ζήτημα με την κατανομή των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για τα νησιά του Αιγαίου, αφού η πρόταση κατανομής αδικεί σαφέστατα την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, σε δήλωσή του επισημαίνει:
 
«Η πρόταση που έχει καταθέσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την κατανομή των πόρων του Προγράμματος της περιόδου 2014-2020 στις περιφέρειες της χώρας, συνιστά άνιση και άδικη αντιμετώπιση για τους αγρότες των νησιών του Αιγαίου.
 
Τα κριτήρια δεν μπορεί να είναι οριζόντια, διαπιστώνουμε ότι δεν συνυπολογίζονται όλες οι παράμετροι.
 
Παράλληλα, υπάρχουν ακόμη αγρότες και βιοκαλλιεργητές του Αιγαίου που δεν έχουν εισπράξει τις οικονομικές ενισχύσεις λόγω εξάντλησης των διαθέσιμων πόρων».