Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, αντάλλαξε απόψεις για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού με τον Πρόεδρο της ΠΑ.Δ.Ε.Ε  και Βουλευτή Αυστραλίας, κ. Ιωάννη Πανταζόπουλο, τον Δημοκρατικό Γερουσιαστή του Rhode Island, κ. Λεωνίδα Ραπτάκη, και τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.
 
Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας τόνισε :
 
«Η υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων αλλά και της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό απαιτεί στενή συνεργασία με τους ομογενείς Βουλευτές και γερουσιαστές. Με ανθρώπους που έχουν βαθιά μέσα στην καρδιά τους την Ελλάδα και μας το αποδεικνύουν συνεχώς».
 
Ο κ. Κόνσολας τάχθηκε ευθέως υπέρ της χορήγησης του δικαιώματος ψήφου στους απόδημους Έλληνες, επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή συναίνεση αφού για την ψήφιση της συγκεκριμένης ρύθμισης, απαιτείται η ψήφος 200 Βουλευτών.
 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε, επίσης, και στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για το νέο Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού, τονίζοντας ότι είναι μια σημαντική ευκαιρία να αντιμετωπιστούν και τα θέματα της εκπαίδευσης.
 
Επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει ενιαίο εκπαιδευτικό πλαίσιο, που να αφορά στην ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό, για τους Έλληνες της διασποράς, καθώς και για του Έλληνες ομογενείς μαθητές που φοιτούν σε χώρες που λειτουργούν ελληνικά σχολεία.
 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε, επίσης, πρόταση η σύγκληση του Συμβουλίου του Απόδημου Ελληνισμού να γίνεται κάθε χρόνο και σε διαφορετική ελληνική περιφέρεια, με ταυτόχρονη ενεργοποίηση των αντίστοιχων ομογενειακών σωματείων του εξωτερικού, προβάλλοντας ως παράδειγμα τη δυναμική και διακριτή παρουσία των Δωδεκανησίων σε όλο τον κόσμο.
 
Ο κ. Κόνσολας ανέδειξε την αναγκαία σύνδεση των ελληνικών Πανεπιστημίων, με τα κέντρα ελληνικών σπουδών σε ξένα Πανεπιστήμια και τους ομογενείς. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το ρόλο που μπορεί να επιτελέσει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με το κέντρο ελληνικών Σπουδών στο Rhode Island University, επικεφαλής το οποίου είναι ο ομογενής καθηγητής, κ. Τομάζος Ηλίας.