Εκεί είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Διευθυντή του ΙΤΕ,  κ. Φωτάκη, τους Διευθυντές των ερευνητικών ιδρυμάτων Πάτρας και Ιωαννίνων καθώς και τους διευθυντές των Ινστιτούτων Έρευνας κ Τεχνολογίας Κρήτης. Ενημερώθηκαν για τη δραστηριότητα του ιδρύματος και ιδιαίτερα για το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο που προσφέρει υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης σε νεοσύστατες εταιρείες.
 
Ο κ. Κόνσολας αναφερόμενος σε αυτό, τόνισε:
 
«Αυτό που συντελείται στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο, εδώ στο Ηράκλειο, με τη στήριξη του ΙΤΕ, συμβαδίζει με τη δημόσια πρόταση που κατέθεσα, εν όψει του σχεδιασμού της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.
 
Χρειαζόμαστε ένα τομεακό πρόγραμμα που θα χρηματοδοτεί τέτοιες δράσεις.
 
Υπηρεσίες δηλαδή «θερμοκοιτίδας» για νέες επιχειρήσεις που θα προσφέρουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Οι επιχειρήσεις αυτές θέλουν στήριξη στα πρώτα τους βήματα, να τους προσφερθούν υποδομές και υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 2 έως 4 ετών.
 
Είναι πολύ σημαντικό επίσης να είναι συνδεδεμένες με τον τομέα της έρευνας».
 
Τα μέλη της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής επισκέφθηκαν και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών, που είναι το μοναδικό ερευνητικό ινστιτούτο του ΙΤΕ το οποίο επικεντρώνεται στον τομέα των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών.
 
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έγινε και της συζήτησης που ακολούθησε, ο κ. Κόνσολας επεσήμανε:
 
 «Ο τομέας των Μεσογειακών Σπουδών έχει το φυσικό του χώρο.
 
Είναι η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, το Αιγαίο. Τόσο το Ινστιτούτο, όσο και το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχουν υπερτοπική διάσταση και εμβέλεια, αναδεικνύουν τον γεωπολιτικό μας ρόλο και ανοίγουν νέες προοπτικές».