Το πρόβλημα της έλλειψης αξονικού τομογράφου και ψηφιακού μαστογράφου στο Νοσοκομείο Καλύμνου, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Επισημαίνει ότι η έλλειψη αξονικού τομογράφου και ψηφιακού μαστογράφου στο Νοσοκομείο της Καλύμνου, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σοβαρά προβλήματα στο χάρτη της δημόσιας υγείας στο νησί, παρά το γεγονός ότι η προμήθεια αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Καλύμνου, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 από τον περασμένο Μάιο.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι, εκτός από το κόστος των εξετάσεων που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες σε ιδιώτες γιατρούς, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της αδυναμίας αντιμετώπισης   επειγόντων περιστατικών, λόγω της έλλειψης αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Καλύμνου.

Αναφέρει ότι η τουριστική περίοδος ήδη έχει ξεκινήσει και η Κάλυμνος δέχεται κόσμο από όλο τον κόσμο. Στο νησί υπάρχουν αυξημένες ανάγκες, αλλά και περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων, η αντιμετώπιση των οποίων απαιτεί, πολλές φορές, τη χρήση αξονικού τομογράφου.

Ο κ. Κόνσολας ζητά από τον Υπουργό Υγείας να προβεί άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την προμήθεια και εγκατάσταση αξονικού τομογράφου και ψηφιακού μαστογράφου στο Νοσοκομείο της Καλύμνου.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

7.05.2019, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΞΟΝΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ