Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τους ισχυρισμούς του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μουζάλα, ότι είναι ψεύδος ότι επλήγη ο τουρισμός από το μεταναστευτικό στα νησιά που δημιουργήθηκαν τα hot spot:

«Είναι γνωστό ότι ο κ. Μουζάλας εκτελεί συμβόλαιο εις βάρος της χώρας και των νησιών του Αιγαίου με τους χειρισμούς του στο μεταναστευτικό.

Πάει πολύ, όμως, να προκαλεί τους πολίτες των νησιών, που ο ίδιος μετέτρεψε σε αποθήκες και φυλακές παράνομων μεταναστών και προσφύγων, υποστηρίζοντας ότι είναι ψεύδος ότι έχει πληγεί ο τουρισμός σε αυτά τα νησιά.

Η Κως, το 2016 είχε μείωση της τάξης του 10% που σημαίνει 100.000 επισκέπτες λιγότερους. Επίσης, από τα 79 κρουαζιερόπλοια το 2015, το 2017 προσέγγισαν το νησί μόλις 16.

Στη Λέσβο, υπήρξε μείωση 58,7% στις πτήσεις charters το 2016, στη Χίο μείωση της τάξης του 68,91% και στη Σάμο 23,14%.

Στη Χίο από 43 κρουαζιερόπλοια το 2016, το 2017 προσέγγισαν το νησί μόλις 7.

Έρευνα του Πανεπιστημίου Αιγαίου αναφέρει μείωση κατά 42,5% των επισκεπτών στα νησιά αυτά και αντίστοιχη μείωση 35% στα έσοδα των ξενοδοχείων.

Η κυβέρνηση και οι Υπουργοί της, συνειδητά, μετέφεραν το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού σε αυτά τα νησιά, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στον τουρισμό.

Τους τιμώρησαν, μάλιστα, επιπρόσθετα με την υπερφορολόγηση και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, πλήττοντας ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος.

Αυτή είναι η αλήθεια.

Αλλά η έννοια της αλήθειας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ασύμβατες».