Ο κ. Κονσολας ζήτησε να κληθούν στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, οι φορείς της υγείας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου και οι βουλευτές του νομού. 
 
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Αθανασίου, που απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Κόνσολα, επισήμανε ότι υπάρχει η βούληση για την αξιοποίηση του χώρου και για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ”ΘΕΜΙΣ – Κατασκευαστική” και της ΔΕΠΑΝΟΜ προκειμένου να συζητηθούν και τα τεχνικά ζητήματα. 
 
Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου, συμφωνώντας με όλες τις επισημάνσεις του Βουλευτή Δωδεκανήσου, στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί, αντικείμενο συζήτησης θα είναι ο τρόπος αξιοποίησης, δηλαδή ποιες υπηρεσίες των δύο υπουργείων ή και άλλες δημόσιες υπηρεσίες θα στεγαστούν εκεί, το κόστος για τα έργα επισκευής και διαμόρφωσης του κτιριακού συγκροτήματος αλλά και οι πηγές της χρηματοδότησης. 
 
Η συνάντηση, όπως είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, θα προσδιοριστεί, χρονικά, εντός της εβδομάδας και μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό Υγείας.
 
Από την πλευρά του ο κ. Κόνσολας έκανε αναφορά στην υποβάθμιση του χώρου που έχει μετατραπεί σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών αλλά και στην εγκατάλειψη ενός δημόσιου χώρου στο έλεος της φθοράς και της παρακμής. Τόνισε ότι υπάρχουν υπηρεσίες του δημοσίου που πληρώνουν ενοίκιο για τη στέγαση τους τη στιγμή που υπάρχει αναξιοποίητος ο χώρος του παλιού νοσοκομείου της Ρόδου, φέρνοντας ως παράδειγμα το ΙΚΑ. 
 
Σε δήλωσή του, αμέσως μετά τη συζήτηση στη Βουλή, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει: 
 
«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ.Αθανασίου, αντιλήφθηκε το αυτονόητο: ότι τα όρια αντοχής και ανοχής μας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο χώρος του παλιού νοσοκομείου της Ρόδου, έχουν εξαντληθεί. 
 
Στη συνάντηση που θα γίνει πρέπει να δρομολογηθούν αποφάσεις και λύσεις.
 
Να ξεκαθαριστεί ο τρόπος αξιοποίησης, οι πηγές χρηματοδότησης των αναγκαίων έργων επισκευής και διαμόρφωσης αλλά και ο χρόνος υλοποίησης. 
 
Το βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί να παραμένει έτσι αυτός ο χώρος. 
Να συνεχίσει να αποτελεί μια ανοιχτή πληγή στον αστικό ιστό της Ρόδου».