«Η απόπειρα δημιουργίας μιας εικονικής πραγματικότητας στον χώρο του τουρισμού, δεν μπορεί να σταθεί, αφού το πρόσημο, αλλά και η πορεία του ελληνικού τουρισμού, καθορίζονται από το δείκτη των εσόδων που φέρνει. Και τα έσοδα αυτά – σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας – το πρώτο 8μηνο του 2016 παρουσίασαν μείωση της τάξης του 7,1%, ενώ μόνο τον Αύγουστο η μείωση, συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2015, ήταν 9,2%.
 
Το Υπουργείο Τουρισμού, σύμφωνα με την κατανομή δαπανών στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2017, έχει στη διάθεσή του μόλις 80.000.000 ευρώ, κάτι που αποτυπώνει τη σημασία που δίνει η  Κυβέρνηση στον τουρισμό. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα Υπουργείο – κέλυφος, χωρίς πόρους, χωρίς δυνατότητα άσκησης αναπτυξιακών πολιτικών και με αρμοδιότητες επιπέδου γενικής γραμματείας.
 
Φυσικό είναι, μετά από όλα αυτά, η Κυβέρνηση να εναποθέτει τις ελπίδες της στο ΕΣΠΑ. Με τη διαφορά, ότι πρόγραμμα ενίσχυσης για τη δημιουργία νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, δεν υφίσταται και απλώς προβλέπεται η προκήρυξή του.
 
Επιπρόσθετα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν αυτή που απέκλεισε, με φωτογραφικές διατάξεις, το 80% των υφιστάμενων ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Και βέβαια ήταν αυτή που αύξησε τον ΕΝΦΙΑ για αυτές τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καταργώντας τις διατάξεις για μειωμένο φορολογικό συντελεστή στα ειδικά κτίρια.
 
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Τα δείγματα γραφής που έχει δώσει για νέες επενδύσεις – όπως του γκολφ Αφάντου και του “Ελληνικού” – είναι αρνητικά. Είναι μια Κυβέρνηση που θέτει εμπόδια και συμπεριφέρεται εχθρικά απέναντι σε κάθε επενδυτική πρωτοβουλία. Όσο παραμένει στην εξουσία, ο στόχος της τουριστικής ανάπτυξης και των επενδύσεων είναι ανέφικτος.
 
Ο τουρισμός μας χρειάζεται μια νέα αναπτυξιακή δυναμική. Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή».