Σαφή και συγκεκριμένα ερωτήματα θέτει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών για το ζήτημα της παραχώρησης στο Υπερταμείο ακινήτων του δημοσίου στα Δωδεκάνησα.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει ότι στην Υπουργική Απόφαση για την παραχώρηση ακινήτων του δημοσίου στο Υπερταμείο, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 19 Ιουνίου, δεν αναφέρονται τα χαρακτηριστικά των ακινήτων που παραχωρούνται αλλά μόνο οι αριθμοί κτηματολογίου.

Η σύγχυση αυτή, αν δεν είναι σκόπιμη, πρέπει να τερματιστεί. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν, αποδεδειγμένα, στα υπό παραχώρηση ακίνητα, περιλαμβάνονται αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει, επίσης, ότι τα ζητήματα που προκύπτουν σχετικά με ακίνητα του δημοσίου που περιλαμβάνονται στη λίστα παραχώρησης στο Υπερταμείο και είτε είχαν παραχωρηθεί στην αυτοδιοίκηση είτε διεκδικούνταν από την αυτοδιοίκηση (όπως για παράδειγμα η έκταση στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου στην Κω που περιήλθε στο Υπερταμείο).

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για εξαιρέσεις ακινήτων από την παραχώρηση δεν πείθουν, από τη στιγμή που στο άρθρο 196 του Ν. 4389/2016, που έφερε και ψήφισε η κυβέρνηση, αναφέρεται ότι ακόμα και τα δημόσια ακίνητα, που περιλαμβάνονται στις εξαιρέσεις, παραμένουν στη διαχείριση της ΕΤΑΔ, δηλαδή του Υπερταμείου, αφού η ΕΤΑΔ αποτελεί θυγατρική του.

Θέτει τρία συγκεκριμένα ερωτήματα ζητώντας απαντήσεις από τον Υπουργό Οικονομικών:

1ον: Ποια είναι τα δημόσια ακίνητα της Δωδεκανήσου που εντάχθηκαν στη λίστα των 10.119 ακινήτων που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο.

2ον: Ποια δημόσια ακίνητα που είχαν παραχωρηθεί στους Δήμους των νησιών της Δωδεκανήσου ή διεκδικούνται από αυτούς, περιήλθαν ή πρόκειται να περιέλθουν στο Υπερταμείο και στις θυγατρικές του.

3ον: Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των ακινήτων που περιήλθαν στο Υπερταμείο και γιατί δεν έγινε έλεγχος για να εξαιρεθούν οι αρχαιολογικοί χώροι;

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

5.11.2018, ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ_ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ