Αναφερόμενος στην κοινή αυτή πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μάνος Κόνσολας δήλωσε:
 
«Ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος, ο κ. Μοσκοβισί, εξέθεσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού επιβεβαίωσε ότι η αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στην εκπαίδευση δεν ήταν απαίτηση των δανειστών αλλά επιλογή της κυβέρνησης.
 
Προφανώς, κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ έκριναν ότι η αύξηση αυτή δεν αφορά στους δικούς τους ψηφοφόρους, γιατί και αυτό το ακούσαμε.
 
Τα παιδιά, όμως, που πηγαίνουν στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, στα ωδεία, στα ΙΕΚ, στα ΚΕΚ και στα φροντιστήρια είναι παιδιά της μέσης ελληνικής οικογένειας.
 
Η κυβέρνηση οφείλει να ανακαλέσει την καταστροφική επιλογή της επιβολής ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση αφού θα επιβαρύνει την ελληνική οικογένεια και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει νέους ανέργους αφού είναι βέβαιο ότι θα είναι αδύνατον να επιβιώσουν φροντιστήρια, ωδεία, ΙΕΚ και κέντρα ξένων γλωσσών.
 
Παράλληλα, όμως, η κυβέρνηση οφείλει να επαναφέρει το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ και για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, αφού η μετάταξή του στον υψηλό συντελεστή, πλήττει τα άτομα της τρίτης ηλικίας και τις οικογένειές τους,  αυξάνοντας το κόστος φιλοξενίας και φροντίδας σε αυτές τις μονάδες.
 
Αν θέλει να εξοικονομήσει πόρους η κυβέρνηση ας τους αναζητήσει στη μείωση του βαθέως κράτους».