Ο κ. Τσίπρας έφερε το πιο σκληρό και επώδυνο μνημόνιο, είδαμε να κλείνουν οι τράπεζες και να επιβάλλονται capital controls. Ενώ το 2014 είχε κλείσει για πρώτη φορά με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και η πρόβλεψη για φέτος ήταν ρυθμοί ανάπτυξης 2,5%, η χώρα μπήκε ξανά στην ύφεση για τα δύο επόμενα χρόνια.
Η Ελλάδα έχει μία και μοναδική επιλογή: να κοιτάξει και να προχωρήσει μπροστά.
Οι πολίτες θα αξιολογήσουν ποιες είναι οι πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να εγγυηθούν την επιστροφή στη σταθερότητα και στην ομαλότητα. Η χώρα πλήρωσε πολύ ακριβά τους τυχοδιωκτισμούς και τους αυτοσχεδιασμούς του κ. Τσίπρα.
 
2. Γιατί θα πρέπει να σας δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στις εκλογές οι πολίτες και ξεκάθαρη εντολή να τους εκπροσωπήσετε; Πως βλέπετε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Δωδεκάνησα;
 
Τρία χρόνια, τώρα, που είμαι βουλευτής, τίμησα την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι πολίτες.
Στάθηκα δίπλα στον πολίτη, στο μικρό και στο μεγάλο πρόβλημα. Είμαι άνθρωπος της σύνθεσης και του διαλόγου αλλά και των καθαρών θέσεων.
Η σχέση που έχτισα με τους Δωδεκανήσιους στηρίζεται στην αλήθεια. Δεν έχω πει ψέματα, δεν έχω καλλιεργήσει ψεύτικες και ανέφικτες προσδοκίες. 
Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, αυτή είναι η αλήθεια. Τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι καθοριστικά, θα χρειαστεί σκληρή δουλειά και προσπάθεια για να επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Κυρίως, όμως, θα χρειαστεί ενότητα και εθνική συνεννόηση. Όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, οι ψευδαισθήσεις κατέρρευσαν.
Σε ό,τι αφορά στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα, τιμώ όλους όσους συμμετέχουν σε αυτό. Μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να είναι η Ν.Δ. πρώτο κόμμα και να αυξηθεί η κοινοβουλευτική της εκπροσώπηση στα Δωδεκάνησα.
 
 3. Πως σχολιάζετε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι οι εκλογές μάλλον θα καταστούν μια πολύ σκληρή μάχη; 
 
Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας απώλεσε, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, τα υψηλά ποσοστά δημοφιλίας, αποδεικνύει δύο πράγματα: ότι ο πολιτικός χρόνος έχει πλέον συμπυκνωθεί και ότι οι πολίτες είναι πλέον εξαιρετικά αυστηροί. Δεν συγχωρούν τα ψέματα.
Το 70% των πολιτών κρίνει αρνητικά τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τέτοια κατάρρευση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν έχει καταγραφεί ξανά.
Αντίθετα η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται ως η μόνη ισχυρή και συμπαγής πολιτική δύναμη που καλύπτει πλέον το χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου, εκφράζει τους πολίτες που κρίνουν με πραγματιστικά κριτήρια και χωρίς αγκυλώσεις και ιδεοληψίες. Πέρα από την υψηλή συσπείρωση της Ν.Δ., υπάρχει και ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που αναδεικνύεται από τα δημοσκοπικά ευρήματα: η επιστροφή στη Ν.Δ. ενός σημαντικού αριθμού πολιτών που τον Ιανουάριο είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ή είχαν επιλέξει άλλα κόμματα.
Καμία εκλογική μάχη δεν είναι εύκολη. Θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών με την αλήθεια και με καθαρές προτάσεις για το αύριο, χωρίς λαϊκισμούς και υποσχέσεις, 
 
4. Αναλάβατε την πρωτοβουλία για τη συλλογή υπογραφών βουλευτών της Ν.Δ. για την παραμονή Μεϊμαράκη στην ηγεσία του κόμματος, όταν υπήρχαν κάποιοι που ζητούσαν άμεση εκλογή νέου αρχηγού. Νιώθετε δικαιωμένος για την επιλογή σας;
 
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης λειτουργεί ενωτικά και συνθετικά, όχι μόνο στο εσωτερικό της παράταξης, αλλά και απέναντι στην κοινωνία. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η χώρα χρειάζεται συνεργασίες, θέλουν να υπάρχει μια σοβαρή και αξιόπιστη κυβέρνηση.
Δεν είναι ζήτημα προσωπικής δικαίωσης. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δικαιώνει την ιστορία και τις παρακαταθήκες αυτής της παράταξης και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα.
Αυτή η παράταξη εξέφραζε πάντα μια μεγάλη πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία, που ξεκινούσε από τη Δεξιά και έφτανε στις παρυφές της μετριοπαθούς Αριστεράς. Με αυτή τη μεγάλη πλειοψηφία θα ξανασυναντηθούμε και θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
 
 
5. Το μεταναστευτικό πρόβλημα έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις. Δύο Ευρωπαίοι Επίτροποι επισκέφθηκαν την Κω. Ποια είναι ή θέση της ΝΔ; 
 
Το πρόβλημα έχει καθαρά ευρωπαϊκή διάσταση, η Ελλάδα δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη της.
Θεωρώ ότι άμεσα πρέπει να αποσυμφορηθούν τα νησιά μας και κυρίως η Κως και η Μυτιλήνη. Η διαδικασία της ταυτοποίησης είναι αδύνατον πλέον να γίνει σε αυτά τα δύο νησιά.
Σε δεύτερο χρόνο θεωρώ ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Αβραμόπουλος είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και κυρίως με τη δημιουργία του κέντρου ταυτοποίησης και διαχωρισμού προσφύγων και παράνομων μεταναστών στον Πειραιά.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι όσοι δεν είναι πρόσφυγες και δεν χρήζουν προστασίας, θα επαναπροωθούνται στις χώρες από τις οποίες ήρθαν. Γιατί δεν ήταν και δεν είναι όλοι πρόσφυγες, όπως υποστήριζαν κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όλα θα εξαρτηθούν από τη δυνατότητα της Ε.Ε. να επιβάλλει την αναλογική κατανομή προσφύγων στα κράτη-μέλη της ανάλογα με τον πληθυσμό, την έκταση και το ΑΕΠ κάθε χώρας.
Η ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται από το γεγονός ότι 7 μήνες δεν είχαν ορίσει τη διαχειριστική αρχή για την απορρόφηση των 470 εκ. ευρώ από την Ε.Ε. για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, μέσα σε 5 μέρες έκανε ό,τι δεν είχε καταφέρει να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό.
 
6. Με ποια κόμματα μπορεί να συνυπάρξει και να συγκυβερνήσει η ΝΔ;
 
Η Νέα Δημοκρατία θα εγγυηθεί το σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα ενώνει και θα αντιπροσωπεύει όλους τους Έλληνες.
Ο κ. Τσίπρας έχει έναν και μόνο σύμμαχο, τους ΑΝΕΛ. Έχει συνηθίσει να λειτουργεί με αποκλεισμούς, να διχάζει τους πολίτες και να απευθύνει εκβιαστικά διλήμματα που τα απορρίπτουν πλέον οι πολίτες.
Εμείς απευθυνόμαστε σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, σε όλους τους πολίτες που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Καμία πολιτική δύναμη δεν μπορεί μόνη της, χρειαζόμαστε ευρείες πολιτικές συναινέσεις, είμαστε υποχρεωμένοι να κινητοποιήσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας, να διαμορφώσουμε όλοι μαζί ένα νέο και συνεκτικό εθνικό σχέδιο.
Την επόμενη μέρα των εκλογών, μια κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση και υλοποίηση αυτού του εθνικού σχεδίου.
 
 
7. Ειδικά για τον τουρισμό και με δεδομένο ότι είστε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ, ποιες είναι οι δεσμεύσεις σας καθώς αυξάνεται ο ΦΠΑ τόσο στη διαμονή όσο στην εστίαση;
 
Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στοχοποίησε από την πρώτη στιγμή τον τουρισμό μας για να μην αγγίξει το Βαθύ Κράτος.
Οι φορολογικές επιβαρύνσεις στον τουρισμό είναι δυσβάσταχτες και πλήττουν την ανταγωνιστικότητα του.
Δεν πρόκειται να διολισθήσω στην τακτική των ανέξοδων και ανέφικτων υποσχέσεων για να υφαρπάξω την ψήφο των πολιτών. Δεν θα πούμε πράγματα που δεν γίνονται.
Μαζί με τους συνεργάτες μου στον Τομέα Τουρισμού, διαμορφώσαμε ένα ολοκληρωμένο, τολμηρό και ρεαλιστικό πρόγραμμα. Στηρίζεται στην ιδέα μιας πολυκεντρικής τουριστικής ανάπτυξης και περιλαμβάνει ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ για το τουριστικό πακέτο, ρήτρα μείωσης φορολογικών συντελεστών με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων σε ετήσια βάση και μέτρα στήριξης της μικρής και μεσαίας επιχείρησης.
Προγραμματική μας δέσμευση είναι ένας νέος Αναπτυξιακός Νόμος για τον τουρισμό, χωρίς αποκλεισμούς και με συγκεκριμένη στόχευση. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος δεν θα θέτει περιορισμούς, δεν θα αποκλείει καμία περιοχή της χώρας, δεν θα αποκλείει τις μικρές επιχειρήσεις, τους νέους επιχειρηματίες.
Ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος θα ενισχύει:
-Την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των τουριστικών καταλυμάτων, όλων των κατηγοριών ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων.
-Τη δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
-Επενδυτικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και αυξάνουν το εθνικό εισόδημα και τα κρατικά έσοδα.