Ο κ.Κόνσολας παρέθεσε πλήθος στοιχείων στον Υφυπουργό Οικονομικών, από τα οποία αναδεικνύεται ο καθοριστικός ρόλος που διαδραματίζουν οι τελωνειακοί στο νομό μας, αφού νησιά όπως η Ρόδος και η Κως, αποτελούν πύλες εισόδου στη χώρα . Ταυτόχρονα, επισήμανε τη διαρκή υποστελέχωση των τελωνείων που οδηγεί σε απώλεια πόρων για το Κράτος αλλά και εξαντλεί τα όρια αντοχής των εργαζομένων.
 
Μετά από ευρεία συζήτηση και με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ.Μαυραγάνης αντιμετώπισε θετικά το αίτημα για την ενίσχυση του προσωπικού των τελωνειακών υπηρεσιών στα Δωδεκάνησα, μέσα από τις μετατάξεις προσωπικού του δημοσίου που θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα.
 
Ο κ. Κόνσολας αναφερόμενος στο θέμα, επισήμανε:
 
”Κάθε πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται επιφανειακά, ούτε προσφέρεται για κινήσεις εντυπωσιασμού.
 
Δεν μένω στην κατάθεση της ερώτησης στη Βουλή, χρειάζεται συντονισμένη και συνεπής προσπάθεια για να υπάρχουν αποτελέσματα.
 
Αυτό το σκοπό είχε και η σημερινή σύσκεψη στο γραφείο του κ.Μαυραγάνη, προκειμένου να ενισχυθεί το προσωπικό των τελωνειακών υπηρεσιών στα Δωδεκάνησα.
 
Ο Υφυπουργός κατανόησε το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις. Κατανοούμε και εμείς την έλλειψη προσωπικού στην Κεντρική Υπηρεσία Τελωνείων και γι αυτό προτείναμε η ενίσχυση του προσωπικού στα Δωδεκάνησα να προέλθει μέσα από τις μετατάξεις προσωπικού του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που θα γίνουν άμεσα.
 
Για το σκοπό αυτό, τόσο ο κ.Μαυραγάνης όσο και εγώ ,θα είμαστε σε άμεση επαφή με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έτσι ώστε με τη νέα χρονιά να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μετατάξεων.”