Όπως ανακοίνωσε ο κ. Λοβέρδος, το Σεπτέμβριο θα τεθεί το θέμα στην έκτακτη σύνοδο των πρυτάνεων και θα ιδρυθούν δύο πανεπιστημιακές σχολές, προπτυχιακών σπουδών, στη διοίκηση επιχειρήσεων σε Ρόδο και Κρήτη.
 
Τα τμήματα, στα οποία η διδασκαλία θα γίνεται στην αγγλική γλώσσα, απευθύνονται σε αλλοδαπούς φοιτητές οι οποίοι θα καταβάλλουν δίδακτρα.
 
Ο Υπουργός Παιδείας στην τοποθέτησή του, απαντώντας στις προτάσεις του κ. Κόνσολα, εξήγγειλε τη δημιουργία των δύο πανεπιστημιακών σχολών, τονίζοντας:
 
” Εμείς για το νησί σας κ. Κόνσολα και για την Κρήτη είπαμε ότι θα ιδρύσουμε τώρα – στην έκτακτη σύνοδο των πρυτάνεων και των προέδρων των ΤΕΙ, χωριστές είναι αυτές, αρχές Σεπτεμβρίου – δύο πανεπιστημιακές σχολές όχι μεταπτυχιακών, προπτυχιακών σπουδών στη διοίκηση των τουριστικών επιχειρήσεων σε δύο μέρη με παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς Ρόδο και Κρήτη για να ελκύσουν οι τόποι αυτοί αλλοδαπούς φοιτητές. Όχι μεταπτυχιακά, επαναλαμβάνω προπτυχιακά με δίδακτρα στην αγγλική. 
 
Γιατί πήγαμε σ’ αυτά τα δύο νησιά; Πήγαμε γιατί πρώτον έχουν ονόματα που είναι βέβαιο ότι θα φέρουν φοιτητές από όλο τον πλανήτη. Δεύτερον, γιατί μας διαβεβαιώνουν ότι υπάρχουν οι εγκαταστάσεις. Το πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου το λέει ρητά και απερίφραστα κι εσείς κ. Κόνσολα επιβεβαιώνετε ότι το νησί της Ρόδου έχει αυτές τις δυνατότητες”.
 
Στην ανταπάντηση του ο κ. Κόνσολας, επισήμανε:
 
“Κύριε Υπουργέ, ειλικρινά θέλω να εκφράσω μετά από την τοποθέτησή σας αυτή, την απόλυτη ικανοποίησή μου, γιατί στη συνέχεια προηγούμενης συζήτησης στην Επιτροπή, σας είχα καταθέσει μία συγκεκριμένη πρόταση για την τουριστική εκπαίδευση στη χώρα. 
 
Μάλιστα, επαναφέρω το ζήτημα της μονo-θεματικής συνεδρίασης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, για θέματα της τουριστικής εκπαίδευσης.
 
Κύριε Υπουργέ, σήμερα μας αιφνιδιάζεται θετικά, ξεπερνάτε τις όποιες αγκυλώσεις είχαν δημιουργηθεί εξαιτίας λανθασμένων αποφάσεων. Ακόμα και την Τουριστική Σχολή την ίδρυσαν, όχι στη Ρόδο αλλά στη Χίο. 
 
Σας καλώ να προχωρήσετε και ένα βήμα πιο πέρα, να ιδρύσετε και την σχολή τουρισμού σε επίπεδο Α.Ε.Ι. σε διάφορα τμήματα και συγκεκριμένα στην Ρόδο που μπορεί να τα υποστηρίξει. 
 
Είχα καταθέσει αυτή την πρόταση και στο παρελθόν με υπόμνημά μου στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και σας καλώ να προχωρήσετε αυτή την τολμηρή προσπάθεια. Η Ρόδος, έχει και την υποδομή για να την φιλοξενήσει ενώ  και η Δωδεκάνησος, θα καλωσορίσει αυτή σας την απόφαση”.
 
Παράλληλα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου έθεσε εκ νέου το θέμα της ενδυνάμωσης και ενίσχυσης της ΑΣΤΕΡ, μετά και τη συμφωνία που υπήρξε ανάμεσα στον Υπουργό Παιδείας, κ. Λοβέρδο, και στην Υπουργό Τουρισμού, κα. Κεφαλογιάννη, για την αναβάθμιση της λειτουργίας της και του προγράμματος σπουδών.