«Είναι παραλογισμός να αυξάνεται ο συντελεστής σε ορεινά χωριά της Καρπάθου και να προκαλείται υπέρογκη αύξηση του ΕΕΤΗΔΕ.
 
Θεωρώ, ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να στηρίζεται στη βάση δεδομένων του ΔΕΔΔΗΕ και πρέπει να αποκαταστήσει την άνιση και άδικη αντιμετώπιση.
 
Η Αρκάσα και το Μεσοχώρι έχουν συντελεστή 5 και τα Πηγάδια 3. 
Αναρωτιέμαι με ποια κριτήρια συνέβη αυτό.
 
Αγνοήθηκαν ακόμα και οι τιμές ζώνης που είχε καθορίσει ο Δήμος Καρπάθου. 
 
Θεωρώ ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να παρέμβει άμεσα».
 
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα έχει ως εξής:
 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς
Κύριο Υπουργό Οικονομικών
 
ΘΕΜΑ: ΄΄Αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος των κατοίκων της Καρπάθου από λανθασμένους υπολογισμούς που οδήγησαν στην υπέρογκη αύξηση του ΕΕΤΗΔΕ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ΄΄
 
 
 
Κύριε Υπουργέ, 
 
Εντελώς αιφνιδιαστικά, τις τελευταίες ημέρες, οι κάτοικοι ορισμένων περιοχών της Καρπάθου είδαν μία υπέρογκη αύξηση στο ειδικό τέλος ακινήτων που καλούνται να καταβάλουν.
 
Ενώ μέχρι σήμερα, ο συντελεστής προσδιορισμού για το ειδικό τέλος ακινήτων ήταν 3, αυθαίρετα και χωρίς να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις και η δέουσα ενημέρωση, αυξήθηκε σε συντελεστή 5 για ορισμένες περιοχές. 
 
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει αύξηση του ποσού του ΕΕΤΗΔΕ, που καλούνται να καταβάλουν οι πολίτες για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
 
Χαρακτηριστικό του παραλογισμού που έχει επέλθει είναι ότι στα Πηγάδια ο συντελεστής 3 παραμένει, ενώ σε ορεινά χωριά όπως η Αρκάσα και το Μεσοχώρι ο συντελεστής έχει αυξηθεί, κάτι που σημαίνει πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.
 
Όλες οι ενδείξεις συντείνουν στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα οφείλεται στη βάση δεδομένων του ΔΕΔΔΗΕ, που έχει αγνοήσει τις τιμές ζώνες που έχει καθορίσει ο Δήμος Καρπάθου.
 
Είναι άγνωστα τα κριτήρια με τα οποία η βάση δεδομένων του ΔΕΔΔΗΕ προκάλεσε την αύξηση του συντελεστή σε απομακρυσμένα χωριά της Καρπάθου.
 
Προέχει η αποκατάσταση αυτής της αδικίας εις βάρος των πολιτών της Καρπάθου. 
 
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
 
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να αρθεί η αδικία εις βάρος των πολιτών της Καρπάθου που προκαλεί η αναίτια αύξηση του ειδικού τέλους ακινήτων.