Ο Υπουργός Υγείας απάντησε στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, για την καθυστέρηση λειτουργίας του νέου πολυϊατρείου στη Χάλκη, αλλά και για την αντικατάσταση του ασθενοφόρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κόνσολας είχε επισημάνει ότι η αδυναμία λειτουργίας του πολυϊατρείου έχει ως αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να παρασχεθούν ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, αλλά και να υπάρχουν προβλήματα στη συνταγογράφηση, ενώ είχε ζητήσει την αντικατάσταση του ασθενοφόρου με ένα πιο μικρό και κατάλληλο για τους στενούς δρόμους του νησιού.

Σε ό, τι αφορά στη λειτουργία του πολυϊατρείου η απάντηση του Υπουργείου Υγείας επιβεβαιώνει τους…ρυθμούς χελώνα.

Η παραλαβή του έργου έγινε το Σεπτέμβριο του 2017, δηλαδή πριν 10 μήνες, το κτίριο ηλεκτροδοτήθηκε στο τέλος του 2017 και έκτοτε αναμένεται να μεταφερθεί η τηλεφωνική γραμμή για να λειτουργήσει το πολυϊατρείο!!!

Τα σχόλια είναι περιττά…

Σε ό, τι αφορά στην αντικατάσταση του ασθενοφόρου, υπάρχει η δέσμευση του Υπουργείου Υγείας ότι το νέο ασθενοφόρο, που θα είναι κατάλληλο για τους μικρούς δρόμους του νησιού και για τη μεταφορά ασθενών με τα μικρά πλοία που συνδέουν τη Χάλκη με τη Ρόδο, θα έρθει στο νησί μέχρι τον Οκτώβριο.

 

Επισυνάπτεται η Ερώτηση που είχα καταθέσει και η απάντηση που έλαβα:

13.04.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ_Προβλήματα Δημόσιας Υγείας στη Χάλκη