Ο κ. Τσίπρας έχει την εντολή να κάνει πράξη τη δέσμευση του: να προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους μας εντός 48 ωρών, να επανέλθει η ομαλότητα και  σταθερότητα στη χώρα.
 
Την επόμενη μέρα είμαστε όλοι αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα, είτε επιλέξαμε το ΟΧΙ είτε επιλέξαμε το ΝΑΙ.
 
Χρειάζεται εθνική ενότητα.
 
Να υπενθυμίσω ότι:
 
– Η χώρα βρίσκεται σε χρηματοδοτικό κενό, απειλείται με χρεοκοπία, αφού μετά τη δόση του ΔΝΤ που δεν καταβλήθηκε ακολουθεί η δόση προς την ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου.
 
– Οι τράπεζες είναι κλειστές και υπάρχει έλεγχος κεφαλαίων. Την Τρίτη δεν θα ανοίξουν οι τράπεζες, ενώ απαιτείται  η διασφάλιση των καταθέσεων, οι οποίες κινδυνεύουν όσο δεν λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα.
 
Αυτά είναι προβλήματα που δεν έλυσε το δημοψήφισμα.
Αυτά είναι προβλήματα που πρέπει να λυθούν μέσα από μια συμφωνία με τους εταίρους μας.
 
Η χρηματοδοτική ασφυξία σκοτώνει την οικονομία, πνίγει τη χώρα.
Είναι η ώρα της εθνικής συνεννόησης, είναι ώρα να χτίσουμε ένα πλαίσιο διαλόγου και συνεργασίας όλων των πολιτικών δυνάμεων.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, προκαλεί εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία.
 
Αυτή τη στιγμή προέχει η χώρα.
 
Πρέπει να οδηγήσουμε την παράταξη σε ένα συνέδριο.
Όχι σε ένα συνέδριο αναδιανομής αξιωμάτων  αλλά σε ένα συνέδριο επανίδρυσης και αναγέννησης μιας μεγάλης φιλελεύθερης και κεντροδεξιάς παράταξης που θα απορρίψει τις ακρότητες και θα υιοθετήσει προτάσεις  και επιχειρήματα. 
 
Οι προτάσεις και τα επιχειρήματα διαμορφώνουν την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.
 
Μπορούμε να προχωρήσουμε με ένα νέο υπόδειγμα πολιτικής συμπεριφοράς  και παράλληλα να δώσουμε τη δυνατότητα σε εκφραστές άλλης γενιάς».