Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ανώνυμη επιστολή που φέρει την υπογραφή «Καθηγητές της ΑΣΤΕΡ» επιχειρεί να διαστρεβλώσει την τοποθέτησή μου για τη Σχολή στην ομιλία μου στην Ημερίδα που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ και η Νέα Δημοκρατία για την Ανάπτυξη, την Οικονομία και τον Τουρισμό στη Ρόδο.

Όποιος παρακολουθήσει το βίντεο της ομιλίας μου στο 15’ 04’’ αναφέρω επί λέξει: «επί τρία χρόνια η ΑΣΤΕΡ καταρρέει και έχει ουσιαστικά κλείσει», με την έννοια της απαξίωσης που υφίσταται.

Δεν γνωρίζω ποιοι υπέγραψαν την ανακοίνωση ως καθηγητές της ΑΣΤΕΡ, μια και δεν υπάρχουν ούτε ονόματα ούτε υπογραφές.

Εγώ μιλάω επώνυμα και δεν κρύβομαι.

Προκαλεί εντύπωση ότι οι φερόμενοι ως καθηγητές της ΑΣΤΕΡ, τα βρίσκουν όλα ωραία και ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε ότι η Σχολή περίπου «πετάει».

Δεν τους απασχολεί ούτε η θεσμική και ουσιαστική αναβάθμισή της, ούτε η αξιοποίηση του κτιριακού της αποθέματος και του οικοτροφείου, αλλά ούτε και ο εκσυγχρονισμός του προγράμματος σπουδών.

Είναι όλα καλά στην ΑΣΤΕΡ και τόσο εγώ, ως Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, όσο και όλοι οι φορείς του τουρισμού και οι πολίτες της Ρόδου «δεν δικαιούμαστε για να ομιλούμε».

Αυτή είναι η αντίληψη των ανώνυμων ή του ανώνυμου επιστολογράφου που υπέγραψε ως «Καθηγητές της ΑΣΤΕΡ».

Επειδή η ΑΣΤΕΡ δεν προσφέρεται για μικροκομματικά παιχνίδια και δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων, οι θέσεις μου που είναι και προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αναβάθμιση της ΑΣΤΕΡ είναι γνωστές.

Προβλέπουν:

– Μετεξέλιξη των ΑΣΤΕ σε διαβαθμισμένες εκπαιδευτικές δομές Ξενοδοχειακών Σπουδών με τη δημιουργία αγγλόφωνων τμημάτων με δίδακτρα που θα διασφαλίζουν την οικονομική τους αυτοτέλεια.

– Αλλαγή των προγραμμάτων σπουδών για να αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς. Οι ΑΣΤΕ πρέπει να διατηρήσουν και να ενισχύσουν το συγκριτικό τους πλεονέκτημα στην επαγγελματική ξενοδοχειακή εκπαίδευση (Hospitality Management), αλλά και να επεκτείνουν τα γνωστικά αντικείμενα σπουδών και σε άλλα πεδία, όπως το πεδίο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

– Κατοχύρωση, σε θεσμικό επίπεδο, της δυνατότητας των σπουδαστών των ΑΣΤΕ να συνεχίζουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

– Αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και των υποδομών των ΑΣΤΕ, για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού προγράμματος, αλλά και για την άσκηση δραστηριοτήτων που θα τους προσδώσουν οικονομική αυτοτέλεια.

– Θεσμοθέτηση του αυτοδιοίκητου των ΑΣΤΕ στα πρότυπα του θεσμικού πλαισίου που είχε δημιουργηθεί για τη διοίκηση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ».

 

 

Το πλήρες βίντεο της ομιλίας μου στην Ημερίδα «Οικονομία, Ανάπτυξη και Τουρισμός στη Ρόδο»: https://www.youtube.com/watch?v=EGt58bkmuFI&feature=youtu.be