Η υποστελέχωση της αστυνομικής δύναμης στο διεθνές αεροδρόμιο της Κω, αποτελεί μείζον ζήτημα, το οποίο οφείλετε να αντιμετωπίσετε άμεσα.
 
Οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Κω υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο επιβάτες σε ετήσια βάση, γεγονός που επιβάλλει την επαρκή στελέχωση του αστυνομικού τμήματος στο αεροδρόμιο.
 
Ιδιαίτερα φέτος που δείχνει να ανακάμπτει η ρωσική αγορά στον τουρισμό και απαιτείται η εύρυθμη λειτουργία στον τομέα των διαβατηριακών ελέγχων προκειμένου να μην υπάρχει καθυστέρηση και ταλαιπωρία των επισκεπτών μας.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει αποσπαστεί ούτε ένας αστυνομικός στο Α.Τ. του αεροδρομίου, όπως συνέβαινε τις προηγούμενες φορές, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί το προσωπικό για την διεκπεραίωση των διαβατηριακών ελέγχων.
 
Λόγω της έλλειψης προσωπικού, ο έλεγχος διαβατηρίων μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 1 ½ ώρα κατά την αναχώρηση, όταν το ταξίδι από τη Ρωσία στην Κω διαρκεί τρεις ώρες.
 
Η κατάσταση αυτή είναι δεδομένο ότι δημιουργεί δυσμενείς εικόνες και εντυπώσεις για τη χώρα μας και έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό μας.
 
Οφείλω, επίσης, να σας επισημάνω ότι ενδεχόμενη απόσπαση δόκιμων αστυφυλάκων δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα αφού δεν μπορούν να διενεργούν διαβατηριακούς ελέγχους, ενώ κάποιοι από αυτούς μπορούν να επικαλεστούν οικονομικά προβλήματα και να αρνηθούν την απόσπαση.
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
 
1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη λειτουργία του αεροδρομίου.
 
2. Για ποιο λόγο δεν έγιναν αποσπάσεις αστυνομικών για να ενισχυθεί το προσωπικό του Α.Τ στο αεροδρόμιο της Κω.
 
3. Εάν προτίθεται να ενισχύσει, άμεσα, το προσωπικό του Α.Τ. του αεροδρομίου του νησιού.
 
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου