Στον κ. Κόνσολα τέθηκε το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης του νησιού, που ο Βουλευτής Δωδεκανήσου έθεσε άμεσα στον αρμόδιο υφυπουργό κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, ζητώντας να υπάρξει ανταπόκριση για την Αθήνα στο δρομολόγιο Ρόδος-Κάρπαθος-Κάσος προκειμένου να διευκολυνθούν οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της Κάσου.
 
Ο Υφυπουργός Μεταφορών δεσμεύθηκε ότι θα παρέμβει για να  επιλυθεί το ζήτημα, αφού όπως επισήμανε και ο κ. Κόνσολας, η γραμμή αυτή είναι επιδοτούμενη.
 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί και επικεντρώνονται στην ανάγκη εκτέλεσης των απαραίτητων έργων στο λιμάνι αλλά και στο πρόβλημα του νερού.
 
Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι η Κάσος χρειάζεται μία σύγχρονη μονάδα αφαλάτωσης που να καλύπτει με επάρκεια και ποιότητα τις ανάγκες του νησιού αλλά και έργα διαχείρισης των υδατικών πόρων ώστε να εγκαταλειφθεί το πανάκριβο και αναποτελεσματικό μοντέλο μεταφοράς νερού.
 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου δεσμεύθηκε να στηρίξει τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου αλλά και να αναδείξει την ανάγκη εγκατάστασης δύο νέων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στο νησί, προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα, αν τυχόν υπάρξει πρόβλημα με το καλώδιο υποθαλάσσιας σύνδεσης, με το οποίο ηλεκτροδοτείται σήμερα η Κάσος.
 
Ο Μάνος Κόνσολας έθεσε και το θέμα της νησίδας Αρμάθια, για την οποία είπε ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στα πρότυπα του  Φορέα Διαχείρισης Καρπάθου Σαρίας και να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά προγράμματα προς αυτή την κατεύθυνση. Δεσμεύθηκε, μάλιστα, να καταθέσει σχετική πρόταση σύντομα.