Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για τη νομιμότητα λειτουργίας εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας δίπλα στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο της Χώρας στην Πάτμο.


Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση λειτουργεί χωρίς την άδεια του Δήμου, ο οποίος έχει προτείνει άλλο χώρο για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
ενώ το Τμήμα Περιβάλλοντος της Γενικής Διεύθυνσης αναπτυξιακού χωρικού σχεδιασμού Δωδεκανήσου, με το υπ αριθ. 249/7.4.2016 έγγραφό του, ζήτησε την άμεση διακοπή της συγκεκριμένης δραστηριότητας της εταιρείας στη Χώρα Πάτμου και αρνήθηκε τη χορήγηση άδειας.
Τονίζει ότι το ζήτημα της δημόσιας υγείας είναι μείζον και αποκτά ιδιαίτερη σημασία όταν πρόκειται για μικρούς μαθητές. Το Υπουργείο οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του, από τη στιγμή, μάλιστα, που προτείνεται εναλλακτική λύση για την εγκατάσταση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από το Δήμο και την τοπική κοινωνία, σε χώρο ο οποίος δεν προκαλεί παρόμοια προβλήματα.
Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι διενεργήθηκε και έλεγχος από κλιμάκιο της ΕΕΤΤ και ζητά το πόρισμα και τα αποτελέσματα του ελέγχου, ενώ ζητά από το Υπουργείο να επιταχύνει τη διαδικασία αδειοδότησης στο χώρο που έχει προτείνει ο Δήμος Πάτμου για να μεταφερθεί εκεί η εγκατάσταση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και να απομακρυνθεί από το κτίριο του ΟΤΕ, που γειτνιάζει με το Νηπιαγωγείο.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

 

6.04.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ_ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ