Την τραγική υποστελέχωση των δομών της δημόσιας υγείας στη Νότια Ρόδο αναδεικνύει στη Βουλή, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου υπηρετεί μόνο ένας γιατρός ενώ προβλέπονται δύο (2) θέσεις ειδικευμένων ιατρών Γενικής Ιατρικής και μια (1) θέση Παιδιάτρου, καθώς δύο (2) νοσηλευτών και προσωπικού καθαριότητας.

Παράλληλα, έχουν αποχωρήσει όλοι οι αγροτικοί γιατροί που υπηρετούσαν στις δομές υγείας της Νότιας Ρόδου λόγω λήξης της θητείας τους, με συνέπεια σήμερα στην ευρύτερη περιοχή,  να υπηρετεί μόλις ένας (1) αγροτικός ιατρός, του οποίου η θητεία τελειώνει τις επόμενες ημέρες, ενώ τα αγροτικά ιατρεία στην Κατταβιά και την Απολακκιά είναι χωρίς γιατρούς αυτή τη στιγμή.
Όπως τονίζει ο κ. Κόνσολας: «ουσιαστικά υπάρχει ένας μόνο γιατρός που καλύπτει τις ανάγκες μιας τεράστιας περιοχής, αυτός που υπηρετεί στο Γεννάδι».

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά:

α) Την ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου.

β) Την κάλυψη των θέσεων  αγροτικών γιατρών στα αγροτικά ιατρεία της Καταβιάς και της Απολακκιάς.

γ) Τη διερεύνηση της δυνατότητας επαναλειτουργίας του αγροτικού ιατρείου στην κοινότητα Ασκληπειού.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

 

3.03.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ