Το πιο σημαντικό είναι ότι, από αυτό το συνολικό αριθμό, οι 35 προσλήψεις επικουρικών γιατρών αφορούν στις δομές δημόσιας υγείας στα νησιά του Αιγαίου. 
 
Η συγκεκριμένη εξέλιξη ανακοινώθηκε, επισήμως, σήμερα και έρχεται ως επιστέγασμα της στενής συνεργασίας που είχαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με τον Υποδιοικητή της 2ης ΔΥΠΕ, κ. Χαράλαμπο Πλάτση και το Υπουργείο Υγείας. 
 
Αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη ο Βουλευτής Δωδεκανήσου έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
 
«Είναι θετικό γεγονός η κατανομή 35 νέων προσλήψεων επικουρικών γιατρών στα νησιά του Αιγαίου. 
 
Θέλω, όμως, να θέσω, για μία ακόμα φορά, με εμφατικό τρόπο, το ζήτημα της ενίσχυσης με προσωπικό των δομών δημόσιας υγείας στα νησιά μας. 
 
Υπάρχει η συμφωνία των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το Υπουργείο Υγείας για 2.000 περίπου προσλήψεις στο χώρο της υγείας αλλά και η δέσμευση του κ. Γεωργιάδη ότι θα καλυφθούν κατά προτεραιότητα τα κενά που υπάρχουν στις νησιωτικές περιοχές. 
 
Το συγκεκριμένο ζήτημα είχα αναδείξει με ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή στις  9/12/2013. 
 
Εκτιμώ ότι θα πρέπει να ακολουθήσει και ένα δεύτερο κύμα προσλήψεων άμεσα».
 
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης που είχε καταθέσει ο κ. Κόνσολας είναι το εξής:
 
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Υπουργό Υγείας
 
ΘΕΜΑ: ”Προγραμματισμός προσλήψεων, κατά προτεραιότητα, για την κάλυψη των αναγκών στα Κέντρα Υγείας των νησιωτικών περιοχών” 
 
Κύριε Υπουργέ, 
 
Μετά τον προγραμματισμό του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τη συμφωνία με την Τρόικα, προγραμματίζονται πάνω από 10.500 προσλήψεις την επόμενη διετία για την κάλυψη κενών θέσεων σε νευραλγικούς τομείς του δημοσίου. 
 
Από αυτές τις θέσεις, οι 1.987 αφορούν στον κλάδο της δημόσιας υγείας, με τη δέσμευση ότι θα έχουν ως  προτεραιότητα την κάλυψη των κενών θέσεων στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων και στα Κέντρα Υγείας των παραμεθόριων και νησιωτικών περιοχών. 
 
Γνωρίζετε ότι στα Δωδεκάνησα η υποστελέχωση των δομών δημόσιας υγείας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για όλους μας. 
 
Κυρίως για τους νησιώτες που αναγκάζονται ή να μετακινηθούν προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας που δικαιούνται ή να καταφύγουν σε ιδιώτες γιατρούς, με τη συνακόλουθη οικονομική επιβάρυνση. 
 
Ενδεικτικά, θα ήθελα να σας καταστήσω κοινωνό προβλημάτων που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης όπως: 
 
– H έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Πολυδύναμο Ιατρείο Λειψών, σε ένα απομονωμένο νησί 800 κατοίκων με πάνω από 120 παιδιά. 
 
– Η έλλειψη οργανισμού στο Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας Κω, που δεν επιτρέπει τη λειτουργία του, ενώ είναι πλήρως εξοπλισμένο. Μία κατάσταση που διαιωνίζεται και συνιστά απαράδεκτη κωλυσιεργία. 
 
– Η υποστελέχωση του Κ.Υ Καρπάθου όπου από τις 16 θέσεις γιατρών υπηρετούν μόνο 9. Η ιστορική κοινότητα Ολύμπου είναι χωρίς γιατρό εδώ και μήνες. 
 
– Η υποστελέχωση του Κ.Υ. Πάτμου, όπου από τις 10 θέσεις γιατρών υπηρετούν μόνο 3. 
 
– Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Κ.Θ. Λέρου, το οποίο εκτός των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, είναι επιφορτισμένο με τη νοσηλεία πέραν των 300 ψυχικά ασθενών. 
 
– Οι ελλείψεις γιατρών στα Πολυδύναμα Ιατρεία Σύμης, Κάσου, Νισύρου, Χάλκης, Αγαθονησίου και Τήλου.
 
– Η ανάγκη άμεσης λειτουργίας και στελέχωσης δύο ακόμα κλινών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ρόδου. 
 
Καθίσταται σαφές, ότι στις 1.987 προσλήψεις που θα γίνουν στον τομέα της δημόσιας υγείας πρέπει να αντιμετωπιστούν, κατά προτεραιότητα οι ανάγκες των Κέντρων Υγείας και της δημόσιας υγείας στις νησιωτικές περιοχές. 
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
 
1. Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα, με το οποίο θα γίνουν οι προσλήψεις στον τομέα της υγείας και αν προτίθεται να εντάξει τις προσλήψεις για την κάλυψη των κενών θέσεων των Κέντρων Υγείας και των άλλων δομών στις νησιωτικές περιοχές στο πρώτο κύμα των προσλήψεων που προγραμματίζονται. 
 
2. Εάν προτίθεται άμεσα να προχωρήσει στη σύνταξη οργανισμού για να στελεχωθεί με προσωπικό και να λειτουργήσει το πλήρως εξοπλισμένο Κέντρο Υγείας στην Αντιμάχεια της Κω.