Νέα Επίκαιρη Ερώτηση για την ίδρυση Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου, κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο ίδιος έχει προχωρήσει τα τρία τελευταία χρόνια σε μια σειρά από κοινοβουλευτικές και πολιτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι η προοπτική ίδρυσης και λειτουργίας Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου υπερβαίνει κομματικές αντιπαραθέσεις και αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της Δωδεκανήσου.

Επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα, η Πολιτεία είχε οχυρωθεί πίσω από την ανάγκη εκπόνησης των αναγκαίων μελετών. Η δικαιολογία αυτή δεν υφίσταται, πλέον, αφού μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εκπονήθηκαν οι σχετικές μελέτες, οι οποίες θα κατατεθούν στο Υπουργείο Υγείας και απαιτείται η πολιτική βούληση για την ίδρυση και στελέχωση του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει:

«Είναι σαφές ότι το Υπουργείο Υγείας οφείλει να πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση.

Οφείλει να ικανοποιήσει το καθολικό αίτημα των κατοίκων της Δωδεκανήσου που ζητούν το αυτονόητο: να υπάρχει η δυνατότητα περίθαλψης και ακτινοθεραπείας στο Νοσοκομείο της Ρόδου για τους καρκινοπαθείς και να μην είναι αναγκασμένοι, οι ασθενείς και οι οικογένειές τους να μεταβαίνουν σε νοσοκομεία της Αθήνας ή της Κρήτης»

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

6.02.2018, ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ_ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ