Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όταν μίλησα για κυβερνητική μεθόδευση προκειμένου να αφαιρεθεί από τη Ρόδο το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού, πολλοί χαρακτήρισαν υπερβολική την αντίδρασή μου.

Δυστυχώς όχι μόνο δικαιώθηκα, αλλά αυτή η άθλια μεθόδευση αποκτά πλέον θεσμικό και κοινοβουλευτικό μανδύα, αφού στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας «Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας και άλλες διατάξεις», περιλαμβάνεται άρθρο που επισημοποιεί την ίδρυση της σχολής στη Χίο και όχι στη Ρόδο, όπως είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Την Πέμπτη στην ομιλία μου στη Βουλή θα αναφερθώ αναλυτικά στο παρασκήνιο αυτής της αθλιότητας που διεπράχθη εις βάρος της Ρόδου αλλά και σε αυτούς που ευθύνονται.

Είναι σαφές ότι υπήρξε μεθοδευμένη προσπάθεια εδώ και δύο χρόνια για να ακυρωθεί η προοπτική δημιουργίας τμήματος Διοίκησης Τουρισμού με έδρα τη Ρόδο, όπως είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Εδώ και δύο χρόνια επαναφέρω το θέμα με παρεμβάσεις στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και ερωτήσεις στη Βουλή, αλλά συναντούσα πάντα τοίχο.

Η μεθόδευση ήταν πολύ απλή : παρέπεμπαν το θέμα στις καλένδες, αρνούμενοι να εκδώσουν τα σχετικά προεδρικά διατάγματα, για να περάσει ο καιρός. Και στη δεδομένη στιγμή έφεραν ρύθμιση για την ίδρυση του τμήματος στη Χίο, αντί για τη Ρόδο.

Στη λογική κάποιων, πρέπει να γκρεμίζεται και να ακυρώνεται ό,τι σωστό έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, έστω και αν αυτό σημαίνει ευθεία περιφρόνηση και προσβολή απέναντι στη Ρόδο του τουρισμού και του πολιτισμού.

Αποδεικνύεται επίσης, ότι οι διαβεβαιώσεις για την επανεξέταση του ζητήματος ήταν κούφια λόγια και ψέματα. Άλλωστε η αλήθεια και αυτή η κυβέρνηση βρίσκονταν πάντα σε μεγάλη απόσταση.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου , η οποία πλέον επιβεβαιώνει την αποξένωσή της από τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα, κάτι που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την βιωσιμότητα και την εξέλιξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο μέλλον.

Για όλα όμως θα μιλήσουμε την Πέμπτη στη Βουλή».