«Η διαδικασία της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, απαιτεί ένα νέο υπόδειγμα συμπεριφοράς από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.
 
Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να προσαρμοστεί σε ρεαλιστικές επιδιώξεις και διεκδικήσεις.
 
Εφόσον το πράξει, είναι δεδομένο ότι θα έχει και τη δική μας στήριξη. Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να αποδείξει ότι μπορεί να είναι χρήσιμη στη χώρα και ως υπεύθυνη αντιπολίτευση.
 
Κανείς μας δεν επενδύει στην κατάρρευση. Αν η χώρα οδηγηθεί σε αδιέξοδο και πιστωτική ασφυξία, το κόστος και το τίμημα θα είναι βαρύ για όλους μας, αφορά σε όλους τους πολίτες.
 
Τις τελευταίες ημέρες, διαβλέπω μια αργή αλλά σταθερή στροφή της κυβέρνησης του Σύριζα προς το ρεαλισμό.
 
– Η διεθνής διάσκεψη για το χρέος και η διαγραφή του μπήκαν στο «ράφι».
 
– Οι εξαγγελίες για τη ματαίωση των συμφωνιών με την Cosco και τους Αζέρους για τον αγωγό ΤΑΡ, είναι σαφές ότι σιωπηρά, έστω, ανακλήθηκαν.
 
– Χθες ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι συμφωνεί με το 60-70% των μεταρρυθμίσεων, που περιλαμβάνονται στη συμφωνία με τους εταίρους μας.
 
Αυτή τη στιγμή προέχει η άμεση επίτευξη μιας ρεαλιστικής συμφωνίας με τους εταίρους μας για να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση της χώρας αλλά και να είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε τους αναπτυξιακούς πόρους που υπερβαίνουν τα 50 δις ευρώ για την επόμενη εξαετία.
 
Θα ήθελα, επίσης, να επισημάνω το αυτονόητο και το επιβεβλημένο σε τοπικό επίπεδο.
 
Κάθε συζήτηση για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου, δεν είναι αποδεκτή.
 
Εκτιμώ ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει ενιαία γραμμή και τη βάση ενός νέου υποδείγματος πολιτικής συμπεριφοράς από όλους τους Βουλευτές της Δωδεκανήσου.
 
Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, σημασία έχει να ενώνουμε δυνάμεις, να αναζητούμε σημεία σύγκλισης και συνεργασίας».